Tgrt Haber
07 Kasım 2014 17:19

Fransız militan Suriye'de öldürüldü

ABD'nin insansız hava araçlarının saldırısında Fransız bomba uzmanı David Drugeon'un da öldüğü öne sürüldü.

Fransız militan Suriye'de öldürüldü
fransa, fransız militan, suriye,

ABD'ye ait insansız hava araçlarının Suriye'de düzenlediği bir saldırıda El Kaide bağlantılı örgütlerin saflarında bulunan bir Fransız bomba yapım uzmanının öldüğü iddia edildi. ABD'nin IŞİD ve El Kaide bağlantılı örgütlere yönelik hava saldırısında, bomba uzmanı David Drugeon isimli Fransız vatandaşının da öldürdüğünün ABD basınında yazılması üzerine Fransız basını Drugeon'un hayat hikayesini mercek aldı. Fransa'nın kuzeyindeki Vannes kasabasında doğan ve büyüyen 24 yaşındaki Drugeon'un 13 yaşında din değiştirerek Müslüman olduğu belirtildi. Çevresi tarafından "ılımlı ve parlak bir genç" olarak tanımlanan Drugeon'ın, David olan ismini Davut şeklinde değiştirdiği kaydedildi.

Drugeon'un Fransa'dan 2010'da ayrılarak Pakistan'ın Veziristan bölgesindeki El Kaide militanlarının kamplarında eğitim aldığı bildirildi. Fransız istihbarat servislerinin uzun süredir peşinde olduğu Drugeon'un, Veziristan'daki kamplarda bomba yapımı ve imhasına ilişkin oldukça üst düzey bilgilere sahip olduğu tahmin ediliyor.

Ancak Fransız yetkililer de ABD'li yetkililer gibi hala Drugeon'un ölümünü doğrulayamadıklarını belirtiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...