Tgrt Haber
14 May 2021 09:20

Gazze bombalanırken Guterres bale izliyordu

İşgalci İsrail’in Filistin’i bombardıman altına aldığı sırada BM Genel Sekreteri Guterres'ten tepki çeken bir paylaşım geldi. Guterres, İsrail'in Gazze'deki katliamına karşı bale seyrederken sosyal medya hesabından İsrail’e itidal çağrısında yaptı.

Gazze bombalanırken Guterres bale izliyordu
antonio guterrs,gazze,filistin,israil

İsrail'in Filistin'e yönelik katliamlarının ardı arkası kesilmezken işgalciler gecenin ilk saatlerinde Gazze'ye havadan ve karadan eş zamanlı olarak harekat başlattığını duyurdu.

BM genel Sekreteri Antonio Guterres'in İsrail'in Gazze'de masumları bombardıman altına aldığı sırada paylaştığı tweet tepki çekti.

GUTERRES'İN TEPKİ ÇEKEN PAYLAŞIMI

 "Sanatın, ortak insanlığımızı ifade etmenin insanlar ve kültürler arasında köprüler kurmanın en güçlü yollarından biri olduğuna kuvvetle inanıyorum."

Gazze bombalanırken Guterres bale izliyordu

SOSYAL MEDYADAN BÜYÜK TEPKİ

Tepkilerin çığ gibi büyümesinin ardından Guterres, bu paylaşımının ardından başka bir paylaşım yaparak şunları söyledi:

"Bayram ruhuna saygı duyduğum için, Gazze ve İsrail'deki düşmanlıkların derhal hafifletilmesi ve durdurulması için çağrıda bulunuyorum. Zaten çok fazla masum sivil öldü. Bu çatışma, ancak tüm bölgede radikalleşmeyi ve aşırılığı artırabilir" 

Gazze bombalanırken Guterres bale izliyordu




 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...