Tgrt Haber

Gazze katliamında İsrail-Rum iş birliği! Kıbrıs Tel Aviv'in kasası olacak

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Türkiye gazetesi
22 Aralık 2023 07:26 - Güncelleme : 22 Aralık 2023 07:53
Gazze katliamında İsrail-Rum iş birliği! Kıbrıs Tel Aviv'in kasası olacak
israil,kıbrıs,rum kesimi

İsrail, abluka altındaki Gazze’yi tamamen tecrit etmek için harekete geçti. Kıbrıs Rum Kesimi ile ortaklık kuran Tel Aviv yönetimi insani yardım bahanesiyle para ve silah akışını Ada üzerinden sağlamayı planlıyor. Bu sayede Rumlar da Kıbrıs'ta askeri güç kazanacak.

İsrail, abluka altındaki Gazze’yi tamamen tecrit etmek için harekete geçti. “Gazze’yi Rum kesimine bağlama planı”nı gerçekleştirmek için Tel Aviv yönetimi, Güney Kıbrıs Rum Yönetimini ziyaret etti.

Kıbrıs Rum kesimine giden İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Gazze’ye Akdeniz koridoru üzerinden yardım gönderilmesi planına destek verdiklerini açıkladı.

Rum mevkidaşı Constantinos Kombos’la bir araya gelen Cohen, Güney Kıbrıs’tan açılacak koridorla yardımların Gazze’ye hızlı bir şekilde ulaşacağını öne sürdü. Kıbrıs adasının güneyindeki Lârnaka’da liman ve bir arama-kurtarma koordinasyon merkezini gezen İsrailli ve Rum bakanlar, planın lojistik ayrıntılarını ele aldı.

İSRAİL'İN KASASI OLACAK

Rum planına göre, Gazze Şeridi’ne gönderilecek yardımlar Güney Kıbrıs’ta toplanacak, denetlenecek ve depolanacak. Toplanan yardımlar MOSSAD tarafından denetlenecek. Yardım gemileri Lârnaka Limanı’ndan hareket edecek. Güney Kıbrıs Dışişleri Bakanı Combos, konuğu Cohen’e “İlk sefer için yeşil ışığınızı sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi. Rumlar tarafından gündeme taşınan teklife birçok Avrupa Birliği üyesi ülke de destek veriyor.

"KORİDOR, ASKERİ DESTEĞİ PERDELEMEK İÇİN"

Öte yandan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, söz konusu “insani yardım koridoru”nun Rum topraklarından İsrail’e askerî desteği “perdeleme” niyetini taşıdığını belirtti. 
Tatar “Rumlar, insani yardım koridoru konusunda samimi olsalardı İsrail ile bu kadar yakın olmazlardı. Dolayısıyla burada bir samimiyetsizliğin olduğu gerçek” ifadesini kullandı. Tatar, GKRY’nin bütün bu eylemleri, Kıbrıs’ın garantörünün Türkiye ve Kıbrıslı Türklerin de Ada’nın ortağı olduğunu göz ardı ederek gerçekleştirdiğine dikkati çekti.

Kaynak: Türkiye gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...