Tgrt Haber
09 Ağustos 2014 18:56

Gazze'de BM kamplarına sığınanların sayısı

Gazze'de yönelik yerlerinden edilen ve Birleşmiş Milletler (BM) kamplarına sığınan sivillerin sayısı 255 bini aştı.

Gazze'de BM kamplarına sığınanların sayısı
İsrail, bm, gazze, BM Filistin Ofisi, Ortadoğu haberleri, Ortadoğu,

BM Filistin Ofisi'nin verdiği bilgilere göre, 255 bin sivil, çoğunluğu BM ve devlet okullarından oluşan sığınaklarında kalıyor. Operasyonlar nedeniyle Gazze'deki sağlık sisteminin de çökme noktasına geldiği bildirildi. Tespit edilen 46 bin hamile kadından 10 bini başka yerlere taşınmak zorunda kaldı. Şifa Hastanesi de, erken doğumlarda yüzde 15 ila 20 arasında artış yaşandığını bildirdi.

Sınıra tampon bölge

Gazze'ye atılan bombalardan artakalan patlamamış mühimmat ve şarapnel parçaları da sivillere yönelik büyük tehlike oluşturuyor. Patlayıcı madde kalıntıları nedeniyle sınır boyunca 3 kilometre genişliğinde bir alan "tampon bölge" olarak ilan edildi.

Savaş ortamını yaşayan aileler ve yakınlarını kaybeden çocukların durumu da ele alındı. Rapora göre, 373 bin çocuğun psikolojik desteğe ihtiyacı olduğu belirtildi.

Bugüne kadar 65 bin kişi de, yıkıldığı veya ağır hasar gördüğü için evlerinden oldu.

Halen devam eden saldırılar ve yakıt sıkıntısı nedeniyle Gazze'ye günde 3 ila 6 saat arasında elektrik verilebiliyor.

Bu arada BM raporunda, İsrail'in 2008'de düzenlediği "dökme kurşun" operasyonları kapsamında Gazze şeridinde yaklaşık 10 bin 800 civarında evin tamamen yıkıldığı, bu evlerin inşası için ise 238 milyon dolar harcandığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...