Tgrt Haber
22 Ocak 2024 17:16 - Güncelleme : 22 Ocak 2024 17:16

Gazze'de can kaybı 25 bini aştı! İsrail saldırılarını sürdürüyor

İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik saldırılarını 108. günde de sürdürürken hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 25 bin 295'e yükseldi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
Gazze'de can kaybı 25 bini aştı! İsrail saldırılarını sürdürüyor
gazze,israil,filistin,saldırı

Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık gerekçesiyle Gazze'ye 108 gündür bombalar yağdıran İsrail, kuzeyde ve orta kesimde saldırılarını sürdürüyor. Ordu, saldırılarına yönelik bir açıklama yayımladı ve "Gazze Şeridi'nin orta kesiminde pusuya yatmış silahlı kişileri ortadan kaldırmak için bir uçağı yönlendirdik." ifadeleri kullanıldı.

İsrail güçlerinin, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde ise "silahlı bir hücre" tespit ettiği, çıkan çatışmada silahlı bir kişinin öldürüldüğü kaydedildi. Bölgeye yönlendirilen savaş uçağının "hücrenin harekete geçtiği askeri binayı yıktığı" aktarıldı.

Gazze'de can kaybı 25 bini aştı! İsrail saldırılarını sürdürüyor

SALDIRILARDA 3. AŞAMA

İsrail medyasında yayımlanan haberlerde, İsrail ordusunun birkaç gündür Gazze Şeridi'ndeki belirli hedeflerin bombalanmasını da içeren saldırıların üçüncü aşamasına geçtiğine yer verildi.

İsrail ordusunun Gazze'nin bazı kesimlerinden çekilmesi ise saldırıların üçüncü aşaması kapsamında gerçekleştirildi. Bu aşamanın, belirlenen hedeflerin ağır şekilde bombardımanını içerdiği aktarıldı.

Haberlere göre ayrıca İsrail güçleri, Gazze'nin kuzeyindeki bazı birliklerini çekti.

Gazze'de can kaybı 25 bini aştı! İsrail saldırılarını sürdürüyor

BAZI BİRLİKLER BATI ŞERİA'YA SEVK EDİLİYOR

İsrail merkezli "Walla" haber sitesi ise Gazze Şeridi'ndeki İsrail birliklerinden bazılarının işgal altındaki Batı Şeria'ya sevk edildiğini yazdı. Haberde, "İsrail ordusu, Gazze'deki güçlerinin boyutunu daraltmaya, bunların bir kısmını Batı Şeria'daki düzenli ordu birliklerinin yerine nakletmeye karar verdi." ifadeleri kullanıldı.

Kararın sebebine ya da birliklere ilişkin detaylı bilgi verilmezken İsrail medyasında söz konusu adımın "uzun süredir görev yapan birlikleri dinlendirme" maksadıyla atıldığı şeklinde yorumlar yapıldı.

Gazze'de can kaybı 25 bini aştı! İsrail saldırılarını sürdürüyor

GAZZE'DE CAN KAYBI 25 BİNİ GEÇTİ

Öte yandan Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra son rakamlara ilişkin yaptığı açıklamada, İsrail’in son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 190 kişinin hayatını kaybettiğini, 340 kişinin ise yaralandığını belirtti. Çok sayıda Filistinlinin hala enkaz altında olduğunu aktaran Kudra, sivil savunma ekiplerinin ve ambulansların müdahale etmekte zorluk yaşadığını aktardı.

Kudra ayrıca, İsrail saldırılarının başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 25 bin 295’e, yaralıların sayısının ise 63 bine yükseldiğini duyurdu.

Kaynak: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...