Tgrt Haber
10 Kasım 2014 16:53

Gazze'de Mescid-i Aksa gösterisi

Gazzeli kadınlar İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını protesto etti.

Gazze'de Mescid-i Aksa gösterisi
İsrail, gazze, Mescid-i Aksa, Ortadoğu Haberleri,

Hamas'a bağlı Filistinli Kadınlar Hareketi'nin çağrısı üzerine Gazze'nin merkezindeki Samir Meydanı'nda toplanan kadınlar, Arap ve İslam dünyasına, İsrail'in Kudüs ve Mescidi Aksa'ya yönelik ihlallerine son vermesi için acilen harekete geçmesi çağrısı yaptı.

Filistinli Kadınlar Hareketi Sözcüsü Raşa Tenisi, burada yaptığı konuşmada, uluslararası toplumdan sorumluluklarını yerine getirmesini ve Filistinlilere yönelik uygulamaları nedeniyle İsrail'e "savaş kanunlarını" uygulamasını istedi. Mescid-i Aksa kapatılırken uluslararası toplumun takındığı sessizliği kınayan Tenisi, Batı Şeria ve Kudüs'teki Filistinlilere de İsrail'in ihlallerine karşı verdikleri mücadeleyi sürdürmeleri çağrısında bulundu.

İsrail askerlerinin çeşitli ihlallerinin yanı sıra, geçen hafta Filistinlilere müdahelesinde Mescid-i Aksa külliyesinin ana mihrabının bulunduğu kubbenin altına kadar ilerleyerek, Kıble Mescidi'nin içinde mihrap ve minberin yer aldığı bölgeye postallarıyla girmesi, Filistinliler nezdinde infiale neden olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...