Tgrt Haber

Göçmen merkezindeki yangın felaketinde gardiyanların kapıyı açmadığı ortaya çıktı!

29 Mart 2023 15:17 - Güncelleme : 29 Mart 2023 15:47
meksika,göçmen,

Meksika'nın ABD sınırında bulunan Ciudad Juarez kentinde düzensiz göçmenlerin tutulduğu gözaltı merkezinde çıkan yangında gardiyanların kilitli kapıları açmadan kaçtıkları ortaya çıktı. 

Meksika'da geçtiğimiz günlerde düzensiz göçmenlerin tutulduğu bir gözaltı merkezinde çıkan yangında en az 38 kişi hayatını kaybetti, 28 kişi ise ağır yaralandı. Olay esnasında binada 68 göçmen bulunuyordu. 2 kişi dışında tüm göçmenlerin etkilendiği olayda kamera görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, görevli gardiyanların yangının ardından gözaltında bulunan kişileri serbest bırakmadan binayı terk ettikleri görüldü. İki gardiyanın, kilitli hücreden çıkmaya çalışan 2 göçmene hiç aldırış etmeden merkezden çıktığı anlaşıldı.

''KENDİ YATAKLARINI ATEŞE VERDİLER''

Yetkililer Guatemala, Honduras, Venezuela ve El Salvador'dan gelen göçmenlerin sınır dışı edileceklerini öğrenince kendi yataklarını ateşe verdiğini söyledi. Meksika Devlet Başkanı Manuel Lopez Obrador, "Bunun böyle bir felakete neden olacağını asla düşünmediler" ifadelerini kullandı.

Yangın başladığı sırada eşinin serbest bırakılması için karakolun önünde beklediğini belirten Viangly Infante Padrón, "Her yerde duman vardı. Dışarı çıkanlar sadece kadınlar ve göç yetkilileriydi. İtfaiye gelene kadar erkekleri bırakmadılar" dedi. Padrón, eşinin kendini suya batırarak ve kapıya yüklenerek kurtardığını söyledi.

''ONLARI NASIL DIŞARI ÇIKARMAZLAR?''

New York Post'un haberine göre, 23 yaşındaki Venezuelalı Katiuska Márqudez ise üvey kardeşinin kurtulup kurtulmadığını bilmediğini belirterek, "Ölü mü diri mi bilmek istiyoruz. Onları nasıl dışarı çıkarmazlar?" dedi.

Kaynak: NYP
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...