Tgrt Haber
24 Temmuz 2022 18:50 - Güncelleme : 24 Temmuz 2022 19:47

Umuda yolculuk felaketle bitti! Göçmenleri taşıyan tekne alabora oldu: 16 ölü

Yeni bir hayat için ABD'ye gitmeye çalışan Haitili göçmenler, felaketi yaşadı. Göçmenleri taşıyan teknenin Bahamalar açıklarında alabora olması sonucu 16 kişi hayatını kaybetti.

Umuda yolculuk felaketle bitti! Göçmenleri taşıyan tekne alabora oldu: 16 ölü
Göçmen,Bahamalar,Haiti,ABD

Haitili göçmenleri umuda yolcuğulu felaketle bitti. Ülkelerinde ayrılıp ABD'ye gitmeye çalışan göçmenleri taşıyan tekne Bahamalar açıklarında alabora oldu. Meydana gelen felakette 16 kişi hayatını kaybederken 17 kişi de sağ kurtarıldı.

Bahamalar Çalışma ve Göçmenlik Bakanı Keith Bell yaptığı açıklamada, kazada kurtarılan 17 kişiden  4'ünün kadın olduğu belirtilirken, "Daha iyi bir yaşam arayanların hayatlarını kaybettiği için yas tutuyoruz” ifadelerine yer verildi.

11 KİLOMETRE AÇIKTA ALABORA OLDU

Bahamalar polisi tarafından yapılan açıklamada, teknenin New Providence Adası’nın yaklaşık 11 kilometre açığında alabora olduğu aktarıldı. Bahamalar, ABD’ye ulaşmak isteyen Haitili göçmenler için sık kullanılan bir geçiş rotası olarak biliniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...