Tgrt Haber

Güneş lekesi sandı az kalsın hayatından oluyordu! Genç anne şimdi herkesi uyarıyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
11 Mart 2024 12:31 - Güncelleme : 11 Mart 2024 12:35
Güneş lekesi sandı az kalsın hayatından oluyordu! Genç anne şimdi herkesi uyarıyor

Üç çocuklu bir anne, yanağındaki küçük kahverengi lekeyi, güneş lekesi sandı ve umursamadı. 40 yaşındaki anne, durumun ciddiyetini öğrenip tedavi olduktan sonra ise herkesi hastalığı konusunda uyarıyor.

Catherine Smartt, yüzündeki küçük kahverengi lekeler nedeniyle ölümcül hastalığın pençesinde olduğunu öğrendiğinde neye uğradığını şaşırdı. Geçtiğimiz yıl hamileliği sırasında yüzünde kahverengi lekeler beliren 40 yaşındaki kadın, durumu önce fark etmedi. Catherine, her şeyden habersiz sosyal medyaya fotoğraf atmak için çekildiği fotoğraflarda ise hastalığının seyrini kayıt altına almış oldu.

Güneş lekesi sandı az kalsın hayatından oluyordu! Genç anne şimdi herkesi uyarıyor - 1. Resim

LEKELERİN HAMİLELİĞİ NEDENİYLE OLUŞTUĞUNU SANDI

Yüzündeki lekelerin koyu olmadığını herhangi bir şişlik olmadığını sadece dokusunun pürüzlü olduğunu söyleyen Catherine, hamileliği nedeniyle doktorlarında 'hormonal değişikliklerden' kaynaklanmış olabileceğini söylediklerini anlattı. 

Hamileliği esnasında televizyon karşısında vakit geçirirken The Kardashians'ı izlediği anlarda Khloe'nin kendi hastalığından bahsetmesi üzerine kendi lekeleri aklına gelen Carherine bir aydınlanma yaşadı. Khloe, yaşadığı cilt kanserinden bahsediyordu ve Catherine'nin lekelerinin sebebi de bu ölümcül hastalık olabilirdi...

Güneş lekesi sandı az kalsın hayatından oluyordu! Genç anne şimdi herkesi uyarıyor - 2. Resim

Cilt kanseri teşhisi konulmuş hastaların lekelerini inceleyen genç kadın, kendi lekelerine benzediğini fark etti. Doğumun ardından geçmeyen lekeler, doktorunun dikkatini çektiğinde ise ilk biyopsi yapıldı.

CİLT KANSERİ OLDUĞUNU ÖĞRENDİ

Çocukları nedeniyle endişelenen Catherine'nin annesi de bu hastalığı atlamıştı, fakat kendisinin başına gelebileceği hiç aklına gelmemişti. Dailymail'in haberine göre doktor, Catherine'e cilt kanseri olduğunu söylediğinde şanslı olduğunu çünkü hastalığı erken teşhis ettiklerini söyledi. 

Tedavi süreci acil olarak başlatıldı ve Catherine, ameliyata alındı. Doktor, yeterli dokuyu çıkardığından tam emin olamadığı için bir kez daha bıçak altına yatan Catherine, ameliyatın ardından ağrının dayanılmaz olduğunu, gözünün iç köşesinden ağzına kadar uzanan çapraz bir yara izi olduğunu anlattı. 

Güneş lekesi sandı az kalsın hayatından oluyordu! Genç anne şimdi herkesi uyarıyor - 3. Resim

Çocuklarının annesiz kalma ihtimalinin kendisini derinden etkilediğini söyleyen Catherine, ''Sanırım 20'li yaşlarımda olsaydım buna şu anki 40'lı yaşlarıma kıyasla çok farklı tepki verirdim. Küçük insanları yetiştirirken cesur bir yüz sergilemeli ve onların yanında olmalısınız.'' diyerek duygularını ifade etti. 

Güneş lekesi sandı az kalsın hayatından oluyordu! Genç anne şimdi herkesi uyarıyor - 4. Resim

''KANSER HER ZAMAN ÇİRKİN, SİYAH BİR BEN OLARAK KARŞINIZA ÇIKMAYABİLİR''

Şimdilerde iyileşme sürecinde olduğunu belirten Catherine, cilt kanserinin neye benzeyebileceği ve her zaman siyah, çirkin bir ben olarak karşılarına çıkmayacağı konusunda insanları uyarıyor. 

Artık birkaç ayda bir tüm vücut cilt kontrollerini ve kan testlerini yaptıran Catherine, ''Bu hafife alınacak bir şey değil. Bu büyük ölçüde bir ölüm kalım durumudur. Bir şeyi kontrol ettirmenin ne zararı var? Daha sonra bilmektense erken bilmek daha iyidir.'' diyor.

Öte yandan uzmanlar da dışarı çıkmadan 20 dakika önce ve her iki saatte bir güneş koruyucu uygulanmasını öneriyor. 

Kaynak: Tgrthaber.com.tr / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...