Tgrt Haber

Güney Kore'nin eski Cumhurbaşkanı'nın torunu itiraflarıyla şoke etti: Dedem katil babam kara paracı

17 Mart 2023 10:19 - Güncelleme : 17 Mart 2023 10:41
Güney Kore'nin eski Cumhurbaşkanı'nın torunu itiraflarıyla şoke etti: Dedem katil babam kara paracı
güney kore,cumhurbaşkanı,ifşa

Güney Kore'nin eski Cumhurbaşkanı Chun Doo-hwan'ın torunu Chun Woo-won, kişisel sosyal medya hesabı Instagram'dan hem dedesi hem babası ve amcasına dair ifşalarıyla şoke etti. Woo-won, eski cumhurbaşkanı dedesinin katil olabileceğini, babası ve amcasının da kara para akladığını öne sürdü.

Güney Kore'nin eski Cumhurbaşkanı Chun Doo-hwan'ın torunu Chun Woo-won, Instagram hesabından bir dizi video paylaşarak dedesinin "katil ve suçlu" olduğunu söyledi. Sosyal medya hesabından yayımladığı videolarla ailesinin işlediği suçları anlatmak istediğini söyleyen Chun, "Dedemin bir katil olduğunu düşünüyorum. O ülkesini savunan bir kahraman değil, daha çok bir suçlu" dedi. 

Ailesinin kara oara akladığını da iddia eden Chun, "Babam ve üvey annem hayatlarını devam ettirmek için kaynağı belirsiz para harcıyor. Babam ayrıca Güney Kore'deki suçlarını gizlemek ve ABD vatandaşlığı alabilmek için sahte evrak düzenledi. Onlara Hristiyan bir vaiz olduğunu söyledi" dedi.

Chun'un paylaştığı videolar, milyonlar tarafından izlenirken o ifşalarına devam etti ve amcasının da sağlam pabuç olmadığını iddia etti. Chun, amcasının Napa Vadisi'nde bir şarap imalathanesi işlettiğini hatırlatarak, "Şaraphane işi astronomik paraları olmayan birinin yapabileceği bir iş değil. Kara para kokuyor" dedi.

Chun Woo-won, kim olduğunu kanıtlamak için ehliyetini, Kore oturum evraklarını ve çocukluğunda dedesiyle çekilmiş fotoğraflarını da takipçileriyle paylaştı.

Güney Kore'nin eski Cumhurbaşkanı'nın torunu itiraflarıyla şoke etti: Dedem katil babam kara paracı

1996 doğumlu olan Chun, hayatını günahlardan arındırmak istediğini, ailesinin ise muhtemelen kendisinin akıl sağlığının yerinde olmadığını söyleceklerini belirtti.

Chun, sadece ailesini ifşalamakla kalmadı, uyuşturucu suçu veya cinsel suç işlediğini öne sürdüğü tanıdıklarının isim, fotoğraf ve sosyal medya hesaplarını da paylaştı. Fakat bu paylaşımlardan bazıları daha sonra silindi.

''OĞLUM HASTA, KENDİSİNİ 'ŞEYTAN' OLARAK TANIMLIYOR''

Güney Kore'de gündem yaratan paylaşımların ardından Chosun Ilbo gazetesine konuşan baba Chun Jae-yong, oğluna akıl hastalığı teşhisi konduğunu ve ona göz kulak olamamanın kendi hatası olduğunu söyledi.

Oğlunun derin bir depresyon içerisinde olduğunu söyleyen baba Chun, 27 yaşındaki Woo-won'un pazartesi günü birdenbire değişene kadar iyi durumda olduğunu belirtti. Baba Chun, oğlunun pazartesiden sonra kendisini "şeytan" diye tanımladığını ifade etti.

Chun Jae-yong, ayrıca Instagram'da oğlu tarafından ismi paylaşılan kişilerden özür dilemek istediğini söyledi.

DEDE CHUN İDAM CEZASINA ÇARPTIRILIP AFFEDİLMİŞTİ

Güney Kore'yi 1980'den 1988'e kadar yöneten askeri diktatör Chun Doo-hwan, 1980'de yüzlerce kişinin öldürüldüğü Gwangju katliamındaki rolü nedeniyle idam cezasına çarptırılmıştı. Bu ceza daha sonra affedilmişti.

Güney Kore'nin eski Cumhurbaşkanı'nın torunu itiraflarıyla şoke etti: Dedem katil babam kara paracı

Takip eden süreçte Chun Doo-hwan rüşvet suçlamasıyla 220,5 milyar won (228 milyon dolar) para cezasına çarptırılsa da bu cezanın 95,6 milyar wonluk bölümü hiçbir zaman ödenmedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...