Tgrt Haber

Hacda korona tedbiri: Şeytana steril taş

21 Temmuz 2021 08:03
Hacda korona tedbiri: Şeytana steril taş
hac,,hac ibadeti,,koronavirüs,,suudi arabistan,

Suudi Arabistan'ın koronavirüs nedeniyle getirdiği kısıtlamada bu yıl 60 bin Müslüman, hacı oldu. Fiziki mesafeye uyan hacı adaylarına, şeytana atmaları için dezenfekte edilmiş mühürlü torbalardaki taşlar verildi.

Arafat ve Müzdelife vakfelerinin ardından büyük şeytana yedişer taş atan hacı adayları, kurbanlarını kesip tıraş olduktan sonra ihramdan çıktı. Taşlar koronavirüs sebebiyle dezenfekte edildi.

Suudi Arabistan Kovid-19 salgını nedeniyle kısıtla sayıda kişiye hac ibadetini yapma izni verdi. Yönetim haccın rükünlerinin yerine getirilmesi sırasında yoğun sağlık önlemleri aldı. 

Hacda korona tedbiri: Şeytana steril taş
ŞEYTANA STREİL TAŞ

Hac sırasında hacı adaylarına fiziki mesafe kuralı uygulandı. Hac Bakanlığı tarafından hacı adaylarının ilk gün büyük şeytana atacağı yedişer taşın bile dezenfekte edilmiş mühürlü torbalar içerisinde verilmesi dikkat çekti.

Hacda korona tedbiri: Şeytana steril taş

Suudi Arabistan yönetimi geçtiğimiz yıl, koronavirüs nedeniyle yurt dışından hacı kabul etmemişti. Sadece ülkedeki yerli ve yabancı 10 bin Müslüman hac ibadetini yapabilmişti. Bu yılda yine Suudi Arabistan dışından hacı kabul etmeyen ve sadece kendi vatandaşlarına ve ülkede yaşayan 160 ülkenin vatandaşlarından oluşan kura ile belirlediği 60 bin kişiye hac ibadeti için izin verdi.

Hacda korona tedbiri: Şeytana steril taş

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...