Tgrt Haber
27 Eylül 2014 09:59

Hacı adayları kutsal topraklarda

Hac farizası için mukaddes topraklara akın eden misafirler günlerini ibadetle geçiriyor. Müslümanlar manevi iklimin verdiği huzurla sıcağı bile umursamıyor.

Hacı adayları kutsal topraklarda
haci adayları, kutsal topraklar,

Hac farizasını yerine getirebilmek için mukaddes topraklara akın eden seçilmiş misafirler günlerini ibadet ederek geçiriyor. Bab-üs Selâm kapısından girip de Kâbe-i Muazzama'yı gördünüz mü kendinizden geçiyorsunuz. Ta ki görevlinin tarik hacı (yol hacı) sözünü duyana ve omuzunuza dokunana kadar... Ardından Kâbe-i Muazzama'ya doğru ilerlerken bembeyaz mermerlerin ılıklığını önce ayaklarınızda sonra taa yüreğinizin derinliklerinde hissediyorsunuz. Hacer-ül Esved'in bulunduğu köşeden başlayan şavtlar yediyi bulup da tavaf bitti mi çıkmak istemiyorsunuz. Hele iki rekât namaz kılabilecek bir boşluk buldunuz mu, arkasından yudumladığınız zemzemin tadına doyamıyorsunuz. Müslümanlar, manevi iklimin verdiği huzur ile ne sıcağı umursuyor ne de inşaattan daralan tavaf alanını... Kâbe bu yıl şantiyeye çevrilse de buradaki hava hiç değişmiyor, bu yıl değişen tek şey kutsal topraklara gelen milyonlarca hacı adayının Türkiye ile aynı gün bayram edecek olması...

Osman SAĞIRLI MEKKE

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...