Tgrt Haber
18 Kasım 2016 14:50

Halep'e yönelik ağır bombardıman sürüyor

Esad rejimi güçlerinin son 72 saatte Halep'te muhaliflerin kontrolündeki semtlere düzenlediği saldırılarda ölü sayısı 106'ya, yaralı sayısı 190'a çıktı.

Halep'e yönelik ağır bombardıman sürüyor
halep,bombardıman,esad,

AA muhabirine konuşan Halep'teki sivil savunma yetkililerinden Necip  Ensari, rejim güçlerinin Halep'in doğusunda muhaliflerin kontrolündeki semtlere  misket, vakum ve varil bombalarıyla saldırmaya devam ettiğini söyledi.Ensari, saldırılarda sabah saatlerinden bu yana 12 sivilin öldüğünü,  40'ının yaralandığını aktardı. Böylece son 72 saatte hayatını kaybedenlerin  sayısı 106'ya, yaralı sayısı 190'a yükseldi.

SİVİL SAVUNMA YETKİLİSİ ENSARİ, ŞUNLARI KAYDETTİ

"Rejime ait savaş uçakları Mesekin, Hanano ve Ard Hamra semtlerine de  klor gazı içerikli varil bombasıyla saldırdı. Onlarca sivil çevreye yayılan  gazdan etkilendi. Tarik el-Bab ve  Şear semtleri de Rus uçaklarının saldırılarına  maruz kaldı."Halep merkezinin doğusunda yaklaşık 300 bin sivil, 4 Eylül'den bu yana  rejim güçlerinin kuşatması altında bulunuyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...