Tgrt Haber

Hamas bazı taleplerinden vazgeçti İsrail müzakereler için heyet gönderecek! Ateşkeste yeni umut

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı, The Guardian
17 Mart 2024 14:52 - Güncelleme : 17 Mart 2024 15:16

İsrail'i ateşkese ikna etme çabaları sürerken Hamas bazı taleplerinden vazgeçtiğini duyurdu. Hamas'ın bu hamlesi, Gazze için umutların bir kez daha yeşermesine neden oldu. 

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ramazan ayında da devam ederken bir başka korku ise Refah'a topyekün bir saldırı olması. Hamas ve İsrail arasında uzun zamandır devam eden müzakerelerin sonuçsuz kalması tedirginliği ve Gazze'de sivil ölümleri her geçen gün artırıyor.

Hamas, Filistin'deki yönetimin kendilerine danışılmadan değişmesinin rahatsızlığını yaşarken bir yandan da ateşkes çağrılarının karşılıksız kalmasının hayal kırıklığını yaşadı. Bu durum karşısında atağa geçmek yerine ateşkes taleplerinden bazılarını geri çeken Hamas, Gazze'de yeniden umutların yeşermesini sağladı. 

Hamas bazı taleplerinden vazgeçti İsrail müzakereler için heyet gönderecek! Ateşkeste yeni umut - 1. Resim

Filistinli tutuklu esirlerin bırakılmasından vazgeçmeyen Hamas, kalıcı ateşkes konusunda geri adım attı. The Guardian'ın haberine göre bazı kaynaklar, Hamas'ın 40 günlük geçici bir ateşkesi kabul etmeye hazır olduğunu bildirdi. Hamas'ın bu hamlesinin ardından ise İsrailli müzakerecilerin Katar'a gitmesi bekleniyor.

NETANYAHU: REFAH HAMAS'IN SON KALESİ

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'nin en güneyindeki Refah kentine saldırıyı onayladığını açıklamıştı. İsrail'in "Hamas'ın son kalesi" olarak nitelediği Refah'a yapılacak bir karadan saldırının büyük bir insani trajediye sebep olmasından korkuluyor, çünkü şehir çoğu yerinden olmuş bir milyondan fazla insana ev sahipliği yapıyor. 

Hamas bazı taleplerinden vazgeçti İsrail müzakereler için heyet gönderecek! Ateşkeste yeni umut - 2. Resim

GAZZE'DE CAN KAYBI 32 BİNE DAYANDI

Bir diğer yandan İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 31 bin 645'e, yaralı sayısının da 73 bin 676'ya ulaştığı bildirildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı, The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ömer Topaloğlu 17 Mart 2024 15:31

Allah Filistin halkının yar ve yardımcısı olsun amin inşallah amin Elimden gelen budur dua etmekten başka bir şey yok

Sonraki Haber Yükleniyor...