Tgrt Haber
27 Kasım 2021 00:45

Hamas, İngiltere'de terör örgütü ilan edildi

İngiltere İçişleri Bakanlığı, daha önce Filistin’e bağlı Gazze Şeridi’ni kontrol eden askeri yapısı İngiltere tarafından terör örgütü olarak kabul edilen Hamas'ın Birleşik Krallık'ta tamamen yasaklandığı ve terör örgütü ilan edildiğini duyurdu.

Hamas, İngiltere'de terör örgütü ilan edildi
Hamas,,İngiltere,,terör örgütü,,Gazze,,Filistin,

İngiltere, Filistin'de Gazze'yi yöneten İslami Direniş Hareketi'ni (Hamas) terör örgütleri listesine aldı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 19 Kasım'da sunulan düzenlemenin parlamento tarafından onaylanmasının ardından Hamas'ın bugünden itibaren yasaklı terör örgütü haline geldiği belirtildi.

14 YILA KADAR HAPİS CEZASI VERİLEBİLECEK

Bakanlık, bu karar ile Hamas üyelerinin veya gruba destek çağrısında bulunanların 14 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceğini açıkladı. İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel yaptığı açıklamada, 19 Kasım'da Hamas'ın terör örgütü olarak ilan edilmesi için öneriyi parlamentoya taşıyacağını duyurmuştu.

Patel, "Hamas, kapsamlı ve gelişmiş silahlara erişim ve eğitim tesisleri de dahil olmak üzere önemli bir terörizm kapasitesine sahip. İngiliz hükümeti, nerede olursa olsun aşırılıkçılarla ve terörle mücadele etmeye kararlıdır" demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...