Tgrt Haber

Hamas liderinin İstanbul ziyaretinde dikkat çeken görüşme!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: tgrthaber.com.tr
28 Nisan 2024 23:32 - Güncelleme : 28 Nisan 2024 23:35

Hamas liderlerinden Heniyye, İstanbul ziyaretinde bazı Ürdünlü milletvekilleri ile görüştü. Görüşmenin detaylarına ilişkin bazı bilgiler de kamuoyuyla paylaşıldı.

İsrail’in Gazze’deki saldırıları devam ederken Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye de temaslarını sürdürüyor. Heniyye, bazı Ürdünlü yetkililer ve Temsilciler Meclisi üyeleri ile görüştü. Hamas'ın Telegram hesabından yapılan yazılı açıklamada, Heniyye'nin İstanbul ziyareti kapsamında Ürdünlü yetkililerle bir araya geldiği bildirildi.

“ORTAK SORUMLULUK” VURGUSU

Gazze Şeridi'ndeki savaşla ilgili sahada ve siyasi olarak yaşanan gelişmeler ile İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs'te işlediği suçların ele alındığı görüşmede Heniyye, İsrail'in düzenlediği saldırılara ve Filistin davasını tasfiye etme planlarına karşı ortak sorumluluk vurgusu yaptı.

Hamas liderinin İstanbul ziyaretinde dikkat çeken görüşme! - 1. Resim

BAŞSAĞLIĞI MESAJI!

Ürdün'ün Filistin davası konusunda özel önem kazandığını belirten Heniyye, Ürdün halkının içinde bulunduğu dayanışma halinden ve iki halkın bir olduğunu vurgulamasından memnuniyet duyduklarını ifade etti. Ürdünlü milletvekilleri de İsrail saldırısında üç çocuğu ile torunlarını kaybeden Heniyye'ye başsağlığı dileklerinde bulundu.

Filistin halkının direnişinden ve işgale karşı koyan tavrından gurur duyduklarını dile getiren vekiller, Filistin halkının yanında olduklarını vurguladı.

Dünya genelinde 75 ülkeden 600'e yakın parlamenterin katıldığı, Parlamenterler Arası Kudüs Platformunun 5. Konferansı cuma günü başlamıştı. Ürdünlü vekiller de konferansa katılmak için İstanbul'a gelmişti.

Kaynak: tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...