Tgrt Haber
15 Şubat 2024 08:58 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 09:18

Hastane çevresinde katliam nöbeti tutan İsrail'den saldırı

Gazze'de İsrail ordusunun kuşatması altındaki Nasır Hastanesi'ne saldırı düzenlendi. 

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
israil,filistin,gazze,saldırı

İsrail ordusu haftalardır kuşatma altında tuttuğu Nasır Hastanesi'ne bombalar yağdırdı. Saldırıda 1 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. İsrail güçleri, hastanedeki bazı doktor, hemşire ve hastaneye sığınanları zorla dışarı çıkarıp Refah'a sürdü, bazıları ise yolda gözaltına alındı. 

KATLİAM NÖBETİ TUTUYORLARDI

İsrail güçleri 25 gündür çevreledikleri hastanenin etrafında keskin nişancılarla 'masum avı' gerçekleştiriyordu. Sokaklarda ise keskin nişancılar tarafından öldürülmüş en az 17 ceset bulunmuştu. Al Jazeera muhabiri Hani Mahmud, ''İsrailli keskin nişancılar sağlık tesisinin yakınındaki alanı kuşatıyor ve insanları vuruyor. Şu ana kadar sokaklardan 17 ceset çıkarıldı.'' demişti.

Hastane çevresinde katliam nöbeti tutan İsrail'den saldırı - 1. Resim

İsrail keskin nişancıları, bölgedeki sivillerin dışarı çıkmasına izin vermezken merminin isabet ettiği ve yaralanan Filistinlilere müdahale edilmesini de engellemişti. 

28 BİN 576 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 300'ü çocuk, 8 bin 400'ü kadın olmak üzere 28 bin 576 Filistinli öldürüldü, 68 bin 291 kişi yaralandı.

Hastane çevresinde katliam nöbeti tutan İsrail'den saldırı - 2. Resim

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...