Tgrt Haber

Hazreti İsa ile tanışacaklarına inandırılan 'açlık tarikatı' olayında acı bilanço arttı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
18 May 2023 16:00 - Güncelleme : 18 May 2023 17:30
Hazreti İsa ile tanışacaklarına inandırılan 'açlık tarikatı' olayında acı bilanço arttı
kenya

Kenya'da açlıktan öldükten sonra Hazreti İsa ile tanışacaklarına inandırılan insanlar arasında ölü sayısı her geçen gün artış var. Cennete gidecekleri vaadiyle kandırılıp, hayatını kaybedenlerin sayısı son olarak 226'ya yükseldi.

Kenya'da 'açlık tarikatı' soruşturması devam ederken toplu mezarlardan hala cansız bedenler çıkmaya devam ediyor. Aç kalarak ölmelerinin ardından cennette Hazreti İsa ile buluşacaklarına inandırılan, bu yüzden ölen kişilerin sayısı arttı. Yetkililer, yeni cansız bedenlere ulaşıldığını bilrdirdi, toplam can kaybı 226'ya ulaştı. Arama çalışmaları ise henüz son bulmadı, devam ediyor.

Hazreti İsa ile tanışacaklarına inandırılan 'açlık tarikatı' olayında acı bilanço arttı

ORGAN TİCARETİ ŞÜPHESİ

Açlıktan ölürlerse “Hz. İsa ile tanışacakları” ve “cennete gidecekleri” vaadiyle çok sayıda kişiyi kandıran 50 yaşındaki tarikat lideri Paul Nthenge Mackenzie, 15 Nisan’da açlıktan öldüğü öğrenilen 4 kişinin cansız bedenine ulaşılmasının ardından gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Mackenzie’nin tutuklanmasından bu yana yaklaşık 50 toplu mezara ulaşılırken, Kenya basınında olayla ilgili “organı kaçakçılığı" şüphesi sıkça gündeme gelmişti. İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, yapılan otopsilerde bazı kişilerin organlarının olmadığı tespit edilmişti.

Açlık tarikatı üyelerinin sahil kasabası Malindi yakınlarındaki Shakahola Ormanı içerisindeki 800 dönümlük arazide yaşadığı açıklanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...