Tgrt Haber
05 Aralık 2015 17:56

HDG, Marib'de bazı noktaları aldı

Yemen'de HDG güçleri, Marib ilinde Husilerin kontrolündeki bazı stratejik noktaları ele geçirdi

HDG, Marib'de bazı noktaları aldı
yemen, hdg,

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri'nin (HDG), Marib ilinde Husilerin kontrolündeki bazı stratejik noktaları ele geçirdiği bildirildi.

HDG yöneticilerinden Ahmed bin Salih el-Akili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HDG güçlerinin, Marib'in batısındaki Sirvah ilçesine bağlı Cibal el-Eşkari bölgesinde Husilere ait mevzilere saldırı düzenlediğini belirtti.

Akili, HDG güçleri ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda Husilerin saflarında ölü ve yaralıların olduğunu kaydetti.

Öte yandan, Yemen'in orta kesiminde bulunan Taiz kentinde Husiler ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) arasında çıkan çatışmalarda 3 Husi militanının öldüğü, 6 çocuğun yaralandığı bildirildi.

HDG kaynaklarından alınan bilgiye göre, Taiz'in batısındaki Makbene'ye bağlı Barh bölgesinde Husilere ait bir devriye aracına düzenlenen saldırıda 3 Husi militanı öldürüldü, söz konusu devriye aracı da imha edildi.

Ayrıca, AA muhabirine konuşan Taiz Tabipler Birliği Şube Başkanı Sadık eş-Şeca, Husilerin Taiz'in Useyfira Mahallesi'ne düzenlediği topçu saldırıda 6 çocuğun yaralandığını belirtti.

Taiz kenti bir süredir Yemen ordusu ve Hadi yanlısı güçler ile Husiler ve Salih destekçileri arasındaki şiddetli çatışmalara sahne oluyor. Her iki taraf da stratejik öneme haiz Taiz'in kontrolünü ele geçirmeye çalışıyor.

Yemen geçen mart ayından bu yana, Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih güçleri ile Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin mücadelesine tanık oluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...