Tgrt Haber

Binlerce lira kazanıyor: Tek şartı hiçbir şey yapmamak

04 Nisan 2022 16:48 - Güncelleme : 04 Nisan 2022 17:08
Japonya'da hükümet artan intihar olaylarıyla baş etmek üzere Yalnızlık Bakanlığı kurmuştu.

Japonya'nın Tokyo şehrinde yaşayan Shoji Morimoto, yıllardır boş zamanını kiralıyor ve tek şartı hiçbir şey yapmamak. Morimoto, mesleğine ilişkin sırrını paylaştı.

Japonya'da hükümet artan intihar olaylarıyla baş etmek üzere Yalnızlık Bakanlığı kurmuştu.

Japonya'da hayatını idame ettiren Shoji Morimoto, hiçbir şey yapmadan para kazanmanın formülünü buldu. Morimoto, 2018 senesinde sosyal medya hesabı Twitter'da verdiği ilanlarla eşlik edilmek isteyenlere 'hiçbir şey yapmamak' koşuluyla kendini kiralamaya başladı.

Morimoto'nun işinin temel prensibi sadece vaktini müşterileriyle geçirerek para kazanmaya dayalı. Çocukluğundan beri ailesinin hiçbir şey yapmamasından yakındığını söyleyen Morimoto, bu durumu işi haline getirdi.

''DEĞİŞİK TEKLİFLER DE ALDIM''

CBS News'e röportaj veren Morimoto, ne iş yaptığını şu sözlerle anlattı:

"Kendimi hiçbir şey yapmamak üzere kiralıyorum, bu herhangi bir özel çaba göstermediğim anlamına geliyor. Herhangi bir konuşma başlatmıyorum mesela, yalnızca kısa konuşmalara yanıt veriyorum, bu kadar."

Bu mesleği yaptığı sürece değişik teklifler de aldığını söyleyen Morito, bazılarının kendisinden arkadaş olmak, ziyaretlerde bulunmak gibi taleplerde bulunduğunu fakat kendisinin bu teklifleri kibarca reddettiğini söyledi.

Binlerce lira kazanıyor: Tek şartı hiçbir şey yapmamak

GÖRÜŞME BAŞINA 75 EURO

Sosyal medyada yüz binlerce takipçisi olan Morimoto, bu meslekle beraber medyanın da ilgi duyduğu biri haline geldi. Morimoto'nun son işlerinden biri ise AVM'de yemek yiyen bir öğrenciye eşlik etmek oldu. Üstelik Morimoto bu esnada konuşmuyor hatta müşterisine bakmıyor bile. Müşterisi ise yol, yemek ve 75 euro ödeme yapıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...