Tgrt Haber
27 May 2021 16:33

Hindistan'dan 'salgın yardımı' için teşekkür

Türkiye, yeni tip koronavirüs salgınının şiddetli bir şekilde vurduğu Hindistan'a tıbbi yardımda bulundu. Gönderilen yardım için Hindistan teşekkürlerini sundu.

Hindistan'dan 'salgın yardımı' için teşekkür
Türkiye,,yeni tip koronavirüs,,Kovid-19,,tıbbi yardım

Kovid-19 salgını nedeniyle çok sayıda vaka ve ölümün görüldüğü, sağlık hizmetlerinin aksadığı Hindistan'a Türkiye'den yardım eli uzanmıştı. Hindistan'ın Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Arindam Bagchi, yaptığı açıklamada yardım için, Türk Kızılayına teşekkürlerini sundu.

TIBBI MALZEMELER ÜLKEMİZ İÇİN 'KRİTİK'

Hindistan'ın Ankara Büyükelçisi Sanjay Kumar Panda da Twitter hesabından bir paylaşımda,  bulundu. Tıbbi malzemelerin ülkesi için "kritik" olduğunu vurgulayan Panda, "Bu zor zamanlarda Hindistan'ın yanında olduğu için Türkiye'ye teşekkür ediyorum." dedi.

Kovid-19 salgınından etkilenen Hindistan halkına destek olmak için iki kargo uçağı dolusu tıbbi malzeme gönderildi. Türk Kızılay, malzemeleri  Indira Gandhi Uluslararası Havaalanı'nda Hindistan Kızılhaçına teslim etti.

TESLİM EDİLEN 'TIBBI MALZEMELER'

Türk Kızılay ve Sağlık Bakanlığınca hazırlanan yardımlar arasında 630 oksijen tüpü, 5 oksijen jenaratörü, 50 solunum cihazı, 50 bin ilaç ve çeşitli tıbbi malzemeler yer aldı.

Nüfusu 1,4 milyara yaklaşan Hindistan'da bugüne kadar 27 milyon 369 bin 93 Kovid-19 vakası tespit edildi. Virüs nedeniyle 315 bin 235 kişi öldü.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...