Tgrt Haber

Hizbullah'ın savaş ilanı sonrası Blinken, Bağdat'a çelik yelekle girdi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
05 Kasım 2023 23:22 - Güncelleme : 05 Kasım 2023 23:44
Hizbullah'ın savaş ilanı sonrası Blinken, Bağdat'a çelik yelekle girdi
ABD,,Irak,,Filistin,İsrail,Hamas,Savaş

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın ABD'ye savaş ilan etmesinin ardından Irak'a gerçekleştirdiği ziyarette çelik yelek giymesi dikkatlerden kaçmadı.

İsrail-Hamas savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 10 bine yakın Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusu, havadan ve karadan Gazze'yi aralıksız vururken Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'tan savaşın seyrini değiştirecek bir açıklama gelmişti. Nasrallah, "Savaşın ve soykırımın sorumlusu ABD'dir. Direniş güçleri ABD'nin Irak'taki ve Suriye'deki üslerine saldırı düzenleyecekler" diyerek ABD üslerine saldıracaklarını duyurmuştu.

ÇELİK YELEKLE POZ VERDİ

Nasrallah'ın bu açıklaması sonrası ABD'yi büyük bir endişe sardı. Bunun en bariz örneği ise ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Orta Doğu turu kapsamında bugün Irak'ın başkenti Bağdat’a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında görüldü.

Blinken, Bağdat ziyareti sırasında çelik yelekli poz verdi. Blinken’ın, Bağdat’ta sadece birkaç saat kaldığı öğrenilirken kısa süre içinde Ankara’ya hareket etmesi bekleniyor.

Hizbullah'ın savaş ilanı sonrası Blinken, Bağdat'a çelik yelekle girdi

"BLİNKEN'İ PROTESTO EDİN" ÇAĞRISI

Öte yandan Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr'a yakın sosyal medya hesabından ise bir çağrı yapıldı. Destekçilere seslenilen mesajda "Bağdat'ın merkezi Tahrir Meydanı'nda toplanın. Blinken'in ziyaretini protesto edin. ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Netenyahu'nun posterlerini yakın" denildi.

İSRAİL- HAMAS SAVAŞINDA SON DURUM

7 Ekim sabahı İsrail-Hamas savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in abluka altına aldığı Gazze'ye yönelik saldırılarında, 4 bin 800'ü çocuk, 2 bin 550'si kadın olmak üzere 9 bin 770 Filistinli öldürüldü, en az 24 bin kişi yaralandı. Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 151 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini, Nasr Çocuk Hastanesini, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayı'na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...