Tgrt Haber
01 Kasım 2021 09:56

Hollanda'da tonlarca uyuşturucu yakalandı: 3,5 milyar değerinde

Paraguay'dan Hollanda'ya gelen ve içinde soya fasulyesi olan konteynerde 4 ton 178 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi. Uyuşturucuların fiyatının ise 3,5 milyara yakın olduğu öğrenildi.

Hollanda'da tonlarca uyuşturucu yakalandı: 3,5 milyar değerinde
hollanda,uyuşturucu

Hollanda'ya Paraguay'dan gelen bir konteynerde soya fasulyesi arasına saklanmış 4 ton 178 kilo uyuşturucu ele geçirildi. Ayrıca 11 milyon eurodan fazla nakit para da bulundu. Rotterdam limanında ele geçirilen uyuşturucunun fiyatının 313 milyon euro yani yaklaşık 3,5 milyar lira olduğu belirtildi.

Açıklamada, kokainin Portekiz'e götürülmek istendiği belirtildi. Kokainin ülkeye Uruguay üzerinden Paraguay'dan gönderildiği öğrenildi. 

Europol raporuna göre kokain Batı ve Orta Avrupa'da marihuanadan sonra en popüler uyuşturucu. İberya Yarımadası'nda denetimler sıkılaşınca uyuşturucu kaçakçıları Rotterdam gibi kuzeyde yer alan limanları kullanmaya başladı. 

Geçen yıl Belçika'nın Anvers şehrinde yer alan Antwerp Limanı'nda 65 tondan fazla kokain ele geçirilmişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...