Tgrt Haber
09 Ocak 2015 12:24

Hollande'den ilk açıklama, 'Başka saldırılar olabilir'

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, Charlie Hebdo saldırganlarına yapılan operasyonla ilgili konuştu.

Hollande'den ilk açıklama, 'Başka saldırılar olabilir'
fransa, fransa cumhurbaşkanı, Francois Hollande, Charlie Hebdo saldırı, fransa saldırı,

İçişleri Bakanlığı'nda açıklama yapan Hollande konuşmasında özellikle güvenlik vurgusu yaptı.  'Unutmayın bir hukuk devletinde yaşıyoruz' diyen Hollande Avrupa'dan gelen destekler için de teşekkür etti.  İşte o konuşmadan satır başları... "Ülkemize karşı tehditler arıyor. Geçtiğimiz bir kaç ay içerisinde bir takım saldırılar önlendi. Şunu da biliyoruz, her an her şey olabilir. Her şeyi vatandaşlarımızın güvenliğini sağlayacak şekilde çözmeye çalışıyoruz. Önemli olan güvenlik. Bütün bakanlar çalışıyorlar. Devletin işler olduğunuz, riskler karşısında güvenliğin temin edilmesi için çalışıyorlar. Güvenlik seviyesi tedbirleri en üst düzeye çıkarıldı.
"BİR ARADA DURMALIYIZ"
Unutmayın ki bir hukuk devletinde yaşıyoruz. Bu süreçte bir arada durmalıyız. Bu saldırıların önüne geçebilmek için çalışıyoruz. Benzeri saldırılar olabilir.İstihbarat servislerimiz çalışıyor. Güvenlik güçleri görev başında sorumluluklarını yerine getiriyorlar. Ülkenin 4 bir yanında düzenlenen gösterilerin de güvenliğini sağlamalıyız. Bütün vatandaşlarımız bu gösterilere katılmalı ama biz onların güvenliğini sağlamak durumundayız. Pazar günü de büyük bir gösteri olacak. Bu arada karar vatandaşların katılıp katılmamak konusunda. Paris'te ve bütün Fransa'da gösterilerin olacağını biliyoruz. Köylerde ve kasabalarda bile gösteriler olacak. Biz de güvenliği sağlayacağız.
"BUNU DA ATLATACAĞIZ"
Son olarak uluslararası alanda dayanışma gördük. Avrupalı dostlarımız bizim yanımızda oldu. Bu ülkelerde de bir takım saldırılar olduğunda da Fransa onların yanında olmuştu.Fransa güçlü bir devlettir. Fransa'nın devleti her zaman ülke çıkarları için çalışmaktadır .Fransa'nın değerleri ve prensipleri her zaman bir takım zorluklar yaşamıştır ve bunun üstesinden gelmiştir. Güvenim tam, ülkemiz bu sorunu da atlatacak" Kaynak:Türkiye

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...