Tgrt Haber

Hüsnü Mübarek’in davası yine ertelendi

10 Nisan 2014 16:52
Hüsnü Mübarek’in davası yine ertelendi
hüsnü mübarek, mübarek'in davası, mübarek'in davasına erteleme

Mübarek'in 'göstericileri öldürmeye teşvik' suçlamasıyla yargılandığı duruşma, 26 Nisan’a ertelendi.

Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, eski içişleri bakanı Habib el-Adili ve iki oğlunun, 25 Ocak Devrimi sırasında "göstericileri öldürmeye teşvik etmek" suçlamasıyla yargılandığı duruşma, 26 Nisan’a ertelendi. Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire Ceza Mahkemesi Mübarek, oğulları Ala ile Cemal ve dönemin İçişleri Bakanı Adili hakkında, 25 Ocak Devrimi sırasında "göstericileri öldürmeye teşvik etmek" suçlamasıyla Kahire'deki Polis Akademisinde görülen davanın duruşmasını 26 Nisan’a erteledi.
Duruşmada tanık olarak dinlenen eski içişleri bakan yardımcısı Tümgeneral Ahmed Remzi, "28 Ocak’ta Tahrir meydanında hiçbir ölüm vakası olmamıştır" iddiasında bulundu. Devrimin ardından tutuklanan ve hakkında açılan yolsuzluk davalarının birinden beraat kararı çıkması üzerine tahliye edilen Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'e zorunlu ev hapsi cezası verilmişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...