Tgrt Haber

İdamına sadece bir gün kala mahkemeden kritik karar

26 Nisan 2022 10:17 - Güncelleme : 26 Nisan 2022 10:39
Melissa'nın 14 çocuğu bulunuyor ve çocukları onun masum olduğuna inanıyor.

Dünyanın yakından takip ettiği Meksika asıllı ABD'li Melissa Lucio’nun idamına bir gün kala Teksas temyiz mahkemesi infazı erteledi. Çocuğunu öldürmekle suçlanan ve 15 yıldır idam edilmeyi bekleyen anne Lucio, masum olduğunu iddia etmişti.

Melissa'nın 14 çocuğu bulunuyor ve çocukları onun masum olduğuna inanıyor.

Teksas temyiz mahkemesi 2 yaşındaki kızının ölümünden sorumlu tutulan Melissa Lucio davasında idam kararının infazını erteledi. 2007 yılında yaşanan olayın ardından merdivenden düşerek ölen kızı Mariah’ı aslında döverek öldürdüğü iddia edilen kadın mahkeme jürisi tarafından suçlu bulundu ve idama mahkum edildi. Lucio mahkemeye şöyle seslenmişti:

“Bana yaşama ve masumiyetimi kanıtlama şansı verdiği için müteşekkirim. Mariah bugün ve her zaman kalbimde yaşıyor. Çocuklarıma annelik ve torunlarıma büyükannelik yapabilmem için daha fazla zamanım olabileceği için çok mutluyum. Benim için dua eden ve sesini yükselten herkese çok teşekkür ederim.”

TEMYİZ MAHKEMESİ: YENİDEN DEĞERLENDİRİN

Yıllar içinde ortaya konan yeni deliller, Lucio hakkında çekilen belgesel, ABD’li ünlü isimlerin davaya verdiği destek davaya olan ilgiliyi arttırdı. Melissa Lucio’nun avukatları yıllardır olduğu gibi infaza günler kala bir kez daha mahkemeye itiraz dilekçesi verdiler ve kanıtların tekrar değerlendirilmesini istediler.

Mahkeme temyiz yoluyla dosyayı bir alt mahkemeye yollayacak ve Cinayet davasındaki deliller ve sonradan ortaya çıkarılmış kanıtlar bir kez daha incelenecek. Melissa Lucio, 2007 yılında kızı Mariah’ı döverek öldürmek suçundan ceza almıştı. Mahkeme idam kararı vermişti ve Lucio 27 Nisan’da zehirli iğne yoluyla idam edilmeyi bekliyordu.

100 KEZ "MASUMUM" DEDİ

15 yıldır idam edilmeyi bekleyen bir anne çocuğunu öldürmekle suçlanıyor. İddiaya göre Melissa Lucio, ikiz bebeklerine hamileydi. O tarihte en küçük çocuğu olan 2 yaşındaki Mariah merdivenlerden düştükten sonra bilincini kaybetmiş, kısa bir süre sonra ise ölmüştü. Polisler Melissa Lucio’ya suçunu itiraf ederse ona iyi davranılacağını ve alınacak kararların hafifleyeceğini söyledi. Kadın neredeyse 100 kez masum olduğunu iddia ettikten sonra olay çözülebildi. Melissa 'Bu benim suçum olabilir' demişti. Amaç acılı annenin kast ettiği şey kızının merdivenden düşmesine engel olamadığıydı.

Korkunç olay yaşandığında Melissa 9 çocuk annesi bir kadındı. Melissa'nın toplamda 14 çocuğu var. Sorguya alınan çocukları annelerinin hiçbir zaman kendilerine şiddet göstermediğini ve iyi bir anne olduğunu söyleyerek kadının masum olduğunda ısrar ettiler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...