Tgrt Haber

İki noktada çatışmalar sürüyor

22 Kasım 2015 12:52
İki noktada çatışmalar sürüyor
suriye,türkmenler,

Suriye'de rejim güçleriyle Türkmen birlikler arasında devam eden çatışmalar, bölgenin iki stratejik noktası olan Kızıldağ ve Burj El Kasab çevresinde sürüyor.

Alınan bilgiye göre, rejim güçleri, Türkmen köylerine yönelik birkaç  noktadan başlattığı hava destekli saldırılarına bugün de devam ediyor. 
 
Çatışmalar, bölgede stratejik öneme sahip, güneydeki Burj El Kasab ve  kuzeydeki Kızıldağ noktalarında sürerken, rejim güçleri, Türkmen köyleri ve Cebel  Ekrad bölgesini yoğun top atışına tutuyor. 
 
Bölgedeki patlama sesleri Yayladağı ilçesinden de duyuluyor. 
 
STRATEJİK ÖNEMDE
 
Türkiye'ye 5 kilometre mesafedeki Kızıldağ, bölgedeki en yüksek dağ olması nedeniyle stratejik önem taşıyor. Kızıldağ, Türkiye sınırına 500 metre mesafede bulunan bölgenin en doğu ucu olan Yamadı'ya kadar atış üstünlüğü sağlıyor. Rejim güçleri bu tepeyi tam olarak ele geçirirse Kızıldağ'dan Yamadı'ya kadar on Türkmen köyünü topçu atışıyla vurabilir.

O ÜÇGENE BÜYÜK TEHDİT
 
Rejimin hedefindeki bir diğer nokta ise Acısu bölgesi. Burası, Türkmen birliklerinin batı sahil kesimi ile kuzey hattındaki son nokta. Kızıldağ ve güneydeki 45 Tepesi ile birlikte adeta bir üçgen oluşturan bölge, rejim için stratejik ve hayati öneme sahip. Türkmen Dağı güney hattında Gımam'ın ardından bir diğer önemli nokta Zuveyk köyünü de rejim ele geçirdi. Esad güçleri buradan kuzeydeki Burc Keseb noktasına ilerleyerek Türkmen Dağı ile Cebel Ekrad arasındaki bağlantıyı keserek Türkmen Dağı'nı topyekün kuşatma altına alabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...