Tgrt Haber

İkinci göç dalgası: Gazzeliler çadırlarından dahi oldu!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
09 May 2024 23:40 - Güncelleme : 09 May 2024 23:41
İkinci göç dalgası: Gazzeliler çadırlarından dahi oldu!

Refah’a düzenlenen saldırılar Gazzelileri bir kez daha yerinden etti. Yerinden edilmiş Gazzeliler, Şabura'daki çadırlarını sökerek yeniden göç etmek zorunda kaldı. Zor durumda olan yöre sakinleri, çare arıyor.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik acımasız saldırıları 216 gündür aralıksız devam ediyor. İsrail ordusunun daha önce güvenli olduğunu ileri sürdüğü Gazze'nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği yoğun saldırı ve kara operasyonu girişimi sonucu bölgeye sığınan yerinden edilmiş Filistinliler yeniden göç etmek zorunda kaldı.

Refah'taki Şabura bölgesine sığınan yerinden edilmiş Filistinliler, çadırlarını toplayıp yanlarına alabildikleri eşyalarıyla birlikte bölgeden ayrılarak bir kez daha yerinden edildi.

İkinci göç dalgası: Gazzeliler çadırlarından dahi oldu! - 1. Resim

İSRAİL: YETERLİ SİLAHIMIZ VAR!

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Tel Aviv'e silah sevkiyatını kesmesinin ardından, yaklaşık 1,5 milyon yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kenti dahil planlanan saldırılar için "yeterli silahlarının" olduğunu söyledi.

The Times of Israel'in haberine göre, Hagari, basın toplantısında, ordunun Refah'taki saldırısının kentin tamamıyla değil, yalnızca kentin doğusuyla sınırlı olduğunu iddia etti.

İkinci göç dalgası: Gazzeliler çadırlarından dahi oldu! - 2. Resim

ABD'nin şimdiye kadar İsrail'e ve ordusuna ciddi güvenlik yardımları sağladığını kaydeden Hagari, "Ordunun, planladığı görevler ve ayrıca Refah'taki görevler için yeterli silahı var. İhtiyacımız olan şeye sahibiz." dedi.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Michael Erik Kurilla ile her gün konuştuğunu belirterek, "Aramızda anlaşmazlıklar olsa dahi bunları kapalı kapılar ardında çözüyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...