Tgrt Haber

İlk modern olimpiyatlar nerede yapıldı? Olimpiyat oyunları tarihi

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
25 Mart 2024 18:47 - Güncelleme : 25 Mart 2024 18:51
İlk modern olimpiyatlar nerede yapıldı? Olimpiyat oyunları tarihi

Olimpiyat tarihi yeni ülkenin açıklanmasıyla beraber merak edilmeye başlandı. Kökeni antik döneme kadar uzanırken, modern olimpiyatların doğuşu ise 19. yüzyılda başladı. İşte detaylar...

Olimpiyat Oyunları'nın kökenleri antik döneme kadar uzanırken, modern olimpiyatların doğuşu ise 19. yüzyılda başladı. İşte, antik ve modern Olimpiyatlar arasındaki tarihi bağ...

ANTİK OLİMPİYATLAR: KÖKENİ VE EFSANELER

Antik olimpiyat oyunlarının başlangıcı kesin olmamakla birlikte, bir dizi efsane ve mitolojik hikayeyle ilişkilendirilir. Olimpia kralı ve Peloponnesos efsanesine göre, oyunlar Pelops adlı bir kahramana adanmıştır. Diğer bir efsaneye göre ise Herakles'in zaferi ve Zeus'un Titan Kronos'a karşı galibiyeti, oyunların geleneğinin başlamasına neden olmuştur. İfitos'un Pythia'dan aldığı öneriyle oyunları düzenlemesi, antik Yunan dönemindeki barışçıl etkinliklerin bir örneğidir.

İlk modern olimpiyatlar nerede yapıldı? Olimpiyat oyunları tarihi - 1. Resim

MODERN OLİMPİYATLAR: DOĞUŞU VE İLK ORGANİZASYON

Modern olimpiyat fikri, 19. yüzyılda Fransız Baron Pierre de Coubertin'in uluslararası bir spor organizasyonu kurma önerisiyle başladı. Coubertin, sporun uluslararası ilişkileri geliştirebileceğine ve barışı teşvik edebileceğine inanıyordu. İlk modern Olimpiyatlar, 1896'da Atina'da gerçekleştirildi. Yunanistan hükümeti, Zappas ve Averoff gibi iş insanlarının desteğiyle oyunları finanse ederek gerçekleşmesini sağladı.

GÜNÜMÜZDE OLİMPİYATLAR

Antik olimpiyatların gelenekleri ve değerleri, modern olimpiyatların ruhunda hala yaşamaktadır. Bugün, uluslararası sporun birleştirici gücünü kutlamak için dünya çapında milyonlarca insan her dört yılda bir olimpiyat ateşini alevlendiriyor. Olimpiyatlar, sporcuları, hayranları ve ülkeleri bir araya getirerek barış, dostluk ve sporun ruhunu yaşatıyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...