Tgrt Haber

İlk yardım ekibi çatışmaların ortasında kaldı! Biri yaralıyı hiç yalnız bırakmadı

18 Nisan 2022 11:10 - Güncelleme : 18 Nisan 2022 11:20

Rusya'nın Ukrayna'daki saldırıları sürerken Harkov'daki saldırılarda yaralılara müdahale eden ilk yardım ekibi çatışmaların ortasında kaldı.

Rus ordusunun saldırıları sırasında Harkov'da 5 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi ise yaralandı.

Rus ordusu, Ukrayna'da sivilleri hedef almaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün Harkov'un farklı bölgelerine düzenlenen saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı. Saldırı altındaki bir bölgeye giden ilk yardım ekipleri ise çatışmanın ortasında kaldı. Ekipler, saldırının ortasında yaralılara müdahale etmeye çalıştı. Bir sağlık çalışanının yaralının yanından bir an olsun ayrılmayışı ise dikkat çekti. 

İlk yardım ekibi çatışmaların ortasında kaldı! Biri yaralıyı hiç yalnız bırakmadı

Ukrayna Acil Durumlar Servisi tarafından saldırılara ilişkin yapılan açıklamada, "17 Nisan saat 14.00 sıralarında Harkov’un 18 farklı adresinde sivil yerleşim yerleri hedef alındı ve çok katlı binalarda yangın çıktı. 160 personel ve 33 teknik araçla müdahaleler sürüyor" ifadeleri kullanıldı.

Harkov Belediye Başkanı İgor Terehov’da saldırıların ardından yaptığı açıklamasında, "Sizleri mümkün olduğu müddetçe sığınaklarda kalmaya çağırıyorum. Şehrin sürekli saldırı altında kalan bölgelerindeki sivilleri tahliye etmeye devam ediyoruz. Yakında Paskalya bayramı geliyor ve biz kesinlikle kazanacağız. Biz Harkovlularız ve birlikteyiz" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...