Tgrt Haber
25 Temmuz 2022 09:33 - Güncelleme : 25 Temmuz 2022 12:41

İngilizler Türkiye’nin Suriye’deki operasyon hazırlığını kaleme aldı: Osmanlı'dan bu yana ilk kez bu kadar güçlüler

İngiltere merkezli Financial Times gazetesi, Türkiye’nin Suriye’deki etkinliğini ve kuzeyinde yapacağı olası yeni harekata ilişkin dikkat çeken bir haber kaleme aldı. Suriyelilerin güvenli dönüşü için bölgelerin oluşturulduğu belirtilen haberin başlığını ise gazete “Suriye: Türkiye’nin büyük planı ne” olarak attı.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Financial Times
İngilizler Türkiye’nin Suriye’deki operasyon hazırlığını kaleme aldı: Osmanlı'dan bu yana ilk kez bu kadar güçlüler
tsk,suriye,financial times

Dünyanın gözü Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde düzenleyeceği olası yeni harekata çevrildi. Bölgeyi terörden temizleyerek Suriyelilerin güvenli dönüşünü hızlandıracak olan yeni harekata ilişkin İngiltere merkezli Financial Times gazetesi dikkat çeken bir analize imza attı. ‘Suriye: Türkiye’nin büyük planı ne?’ başlıklı haberde TSK’nın bölgedeki faaliyetlerine dikkat çekilirken güvenli alanlarda yapılan hizmetlere ayrıca yer verildi.

GÜVENLİ BÖLGE İLE DÖNÜŞLER HIZLANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’ye sığınan 3,7 milyon Suriyeli mültecilerin geri dönüşünü teşvik etmek üzere güvenli bölgeler sağlamak istediğine dikkat çekildi. Üst düzey bir Türk yetkili, eleştirmenlerin iddia ettiği gibi Ankara'nın "Suriye'nin dokusunu değiştirmeye" çalışmadığını vurgulayarak, "Birçok Arap ve Batılı dost bu noktayı kaçırıyor." dedi.

OSMANLI’DAN BU YANA İLK KEZ BU KADAR BÖLGEDE ETKİLİ

Türkiye’nin Suriye’deki mevcut varlığının Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküşünden bu yana en büyük ayak izi olduğunu ifade ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın operasyon sinyali vermesiyle bu durumun daha da büyüyeceğini belirtti.

MUHALİFLERİN KONTROLÜNDEKİ BÖLGEDE TÜRKİYE AKTİF

Suriye’nin kuzeydoğusunda terör örgütü PKK/YPG’nin aktif olduğu hatırlatılan yazıda ayrıca muhaliflerin kontrolündeki bölgede Türkiye’nin önemli bir varlığa sahip olduğu belirtildi. Burada Suriyeli çocukların Türkçe öğrendiği, TL'nin kullanıldığı, birçok hizmetin Türk görevliler tarafından sağlandığı ve yerel işçilerin maaşlarının Türkiye tarafından ödendiği kaydedildi.

“TÜRKİYE BİZİM İÇİN TEK SEÇENEK”

Financial Times'a konuşan 26 yaşındaki Esma adındaki Suriyeli bir kadın, “Birçok kişi Türkiye'nin kendi çıkarları için burada olduğunu biliyor. Korkarız çünkü Türkiye bizim için tek seçenek.” ifadelerini kullandı. Esma, yine de Türkiye’nin ayrılmasının bölgede korkuya yol açacağını kaydederek “Rusya ve Esad gelir” diye ekledi.

Kaynak: Financial Times
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...