Tgrt Haber

İngiltere Başbakanı Johnson'dan Rusya itirafı: Savaşı kazanması olası

22 Nisan 2022 16:40 - Güncelleme : 22 Nisan 2022 16:58
İngiltere Başbakanı Johnson'dan Rusya itirafı: Savaşı kazanması olası

İngiltere Başbakanı Johnson, Rusya'nın Ukrayna'da savaşı kazanmasının "gerçekçi bir olasılık" olduğunu belirterek ancak şu anki durumun “ögörülemez” olduğunu söyledi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal hareketi şiddetli bir şekilde devam ediyor. Her ne kadar Rusya başkent Kiev başta olmak üzere bazı şehirlerden geri çekilse de Azak Denizi'ne kıyısı olan liman şehirlerinden Berdyansk ve sonra Mariupol'ü ele geçirdi. Öte yandan doğu Ukrayna’ya karşı yoğun saldırıları devam ediyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bugün yaptığı açıklamada önemli bir itirafta bulundu. Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı kazanmak için "gerçekçi bir olasılığa" sahip ve oradaki durumu şu anda "öngörülemez" olduğunu söyledi.

TAHMİN EDİLEMEZ

Yeni Delhi'de gazetecilere konuşan Johnson, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in büyük bir ordusu olduğunu söyleyerek şunları ifade etti:

"Çok zor bir siyasi pozisyonu var. Şu anda sahip olduğu tek seçenek, Ukraynalıları ezmeye çalışan, korkunç, sindirici ve yok edici yaklaşımı. Durum, korkarım bu aşamada tahmin edilemez. Sadece bu konuda gerçekçi olmalıyız."

SİLAH DESTEĞİNE DEVAM

Johnson, İngiltere'nin Ukrayna'nın direnişini desteklemek için daha ağır silahlar gönderebileceğini ifade etti. Polonya gibi ülkeleri de destekleyeceklerini söyledi "T-72'lerinden bazılarını Ukrayna'ya gönderirken Polonya'ya da tank göndermeyi düşünüyoruz" diyen Johnson, "Askeri olarak daha fazla neler yapabileceğimize bakmalıyız, ekonomik yaptırımları yoğunlaştırmaya devam etmeliyiz. Ayrıca Avrupa'nın güvenlik mimarisinde Ukrayna'nın geleceği için bir vizyon belirlemeliyiz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...