Tgrt Haber

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, bastonu atıp atına döndü 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Daily Mail
24 Haziran 2022 10:20 - Güncelleme : 24 Haziran 2022 10:32
İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, bastonu atıp atına döndü 
2. Elizabeth,İngiltere

Sağlık sorunlarıyla başı dertte olan 96 yaşındaki İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in bastonu atıp doktorların uyarılarına rağmen atına geri döndüğü görüldü. 

96 yaşındaki İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, bir süredir sağlık sorunlarından dolayı baston kullanıyordu. Doktorlarının uyarılarına rağmen bastonu bırakan 2. Elizabeth, at binmeye geri döndü. Doktorlar tarafından ata binmeyi bırakmasının tavsiye edilmesinden dokuz ay sonra, 96 yaşındaki Kraliçe Windsor'da at sırtında görüldü.  Salı günü Windsor Kalesi'nde Canterbury Başpiskoposu Justin Welby ile bir değnek yardımı olmadan görüşmüştü.  

Bir kaynak The Sun'a yaptığı açıklamada Kraliçe’nin dokuz aydır ata binmeyi özlediğini söyleyerek açıklamasına şöyle devam etti: "Kraliçe tekrar atına binmekten keyif aldı. Sağlığıyla ilgili endişelerden sonra tekrar ata binmek harika bir işaret. Bunu 96'da yapmak oldukça dikkat çekici.”

SEYEHAT PLANLARI YAPIYOR

Kraliçe genellikle at sırtında İngiliz Birliklerine katılırdı ancak son yıllarda bu rolü ailesinin üyeleri tarafından devralındı. Kraliçe, kendisine 1929'da üç yaşındayken verilen bir midilliden sonra asla ata binmekten vazgeçmedi. Hayatı boyunca at yetiştiricisi ve binicisi oldu. 

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, bastonu atıp atına döndü 

Buckingham Sarayı, Kraliçe’nin Holyrood Haftası için İskoçya'ya yıllık ziyaretini yapmayı planlıyor. Ayrıca kraliyet ailesinin diğer üyeleriyle birlikte 27 Haziran ve 1 Temmuz tarihleri arasında toplu olarak İskoçya'ya seyahat edecek. 

 

Kaynak: Daily Mail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...