Tgrt Haber
11 Ekim 2021 20:21

İngiltere’de aşı iddiası: Rus ajanlar aşı formülümüzü çaldı

İngiltere’de yayım yapan The Sun’ın haberine göre Rusya'nın Oxford/AstraZeneca aşısının formülünü çaldığını ve kendi koronavirüs aşısı Sputnik V'yi oluşturmak için kullandığını iddia etti.

İngiltere’de aşı iddiası: Rus ajanlar aşı formülümüzü çaldı
İngiltere,aşı,rusya,Sputnik V

İngiliz medyasında yayım yapan The Sun’ın haberine göre Rus casuslar geçen yıl Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca tarafından geliştirilen viral vektör aşısının formülü çaldı. Casusların çaldığı bilgiler arasında, AstraZeneca aşısının formülünün yanı sıra, ilaç firmasına ilişkin önemli bilgiler de yer aldığı öne sürüldü. Bununla birlikte, Rusya'nın Sputnik aşısı, Oxford/AstraZeneca tarafından tasarlanan aşıya benzer bir teknoloji kullanıyor. Habere göre, İngiliz güvenlik ekipleri aşının kopyalandığından oldukça emin olduklarını açıkladı.

KREMLİN: BİLİMSELLİKTEN UZAK BİR GAZETE

The Sun'ı 'bilimsellikten uzak bir gazete' olarak tanımlayan Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov 'Yayınlarını da bilim dışı olarak değerlendiriyoruz' dedi.

SPUTNİK V: 7 YIL ÖNCE TASARLANDI

Sputnik V aşısının geliştiricileri tarafından, The Sun gazetesinin ortaya attığı, Rus uzmanların aşının formülünü yabancı uzmanlardan çaldığı iddiaları ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, “İngiliz basını ‘çalıntı’ teknolojinin kullanıldığına ilişkin eski yalan haberleri bir kez daha kabul ettirmeye çalışıyor. Sputnik V 7 yıl önce tasarlanmış olan insan adenovirüsü platformu temelli ve şempanze adenovirüsü temelli AstraZeneca aşısından çok farklı. Basındaki yalanlar koronavirüsle mücadelede uluslararası işbirliğini baltalıyor” ifadeleri kullanıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...