Tgrt Haber
15 Kasım 2021 23:49

İngiltere’de bombalı saldırıyı düzenleyen kişinin kimliği açıklandı

İngiltere’de Liverpool Women's Hospital önünde meydana gelen terör saldırısını düzenleyen saldırganın 32 yaşındaki Emad Al Swealmeen olduğu açıklandı.

İngiltere’de bombalı saldırıyı düzenleyen kişinin kimliği açıklandı
İngiltere,saldırı,,bomba,

İngiltere’nin Liverpool kentinde kadın hastalıklarına yönelik hizmet veren bir hastane önünde takside meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybederken 1 kişi ise yaralandı. Yetkililer olayla bağlantısı olduğu düşünülen 4 kişiyi gözaltına aldığını ve olayı “terör eylemi” olarak nitelendirdi. 

KİMLİĞİNİ AÇIKLADILAR

Polis, terör saldırısını düzenleyen ve olayda hayatını kaybeden saldırganın 32 yaşındaki Emad Al Swealmeen olduğunu açıkladı. Polis Şefi Andrew Meeks, Al Swealmeen'in kayıtlı olduğu adresin belirlendiğini ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini aktardı.

TERÖR TEHDİDİ SEVİYESİ YÜKSELTİLDİ

İngiltere’de meydana gelen patlama seviyesi ülkede terör seviyesi “Önemli”den “Ciddi”ye yükseltildi. İngiltere basını ise taksi şoförü David Perry’nin yolcunun üzerindeki el yapımı patlayıcı fark ettiği ve aracı durduğu sırada patlamanın meydana geldiği ifade edildi. Patlamada yaralanan taksi şoförü Perry hastaneden taburcu edilirken, Liverpool Belediye Başkanı Joanne Anderson tarafından kahraman ilan edildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...