Tgrt Haber
15 Haziran 2022 15:50 - Güncelleme : 15 Haziran 2022 16:06

İngiltere'den Türkiye'ye destek! Savunma Bakanı Ben Wallace'tan kritik NATO açıklaması geldi

Rusya Ukrayna savaşı sonrasında NATO’ya sığınan İsveç ve Finlandiya'nın başvurusunun yankıları sürüyor. PKK ve uzantılarına verdikleri destek nedeniyle Türkiye'den veto yiyen iki ülkeyle ilgili süreç devam ederken Savunma Bakanı Ben Wallace’den Türkiye'ye destek geldi. Wallace, ayrıca Odessa’dan tutulan tahıllarla ilgili koridorun açılması konusunda Türkiye’yi garantör ülke olarak gördüklerini söyledi. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Euro News
İngiltere'den Türkiye'ye destek! Savunma Bakanı Ben Wallace'tan kritik NATO açıklaması geldi
NATO,İsveç,Finlandiya,PKK

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının ardından geçtiğimiz haftalarda İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girme taleplerinin yankıları tüm dünyada yankılanmaya devam ediyor. İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya girmesindeki en büyük engellerden birisi Türkiye oldu. Türkiye, iki ülkeyi PKK ve uzantılarına verdikleri desteklerden dolayı veto etti. Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya'dan talepleriyle ilgili süreç ve müzakereler devam ederken İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace’den kritik bir açıklama geldi.  Ben Wallace, bugün düzenlenen basın toplantısında İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE’NİN ENDİŞELERİNE KULAK VERMELİ 

Türkiye'yi dinlemenin çok önemli olduğunu söyleyen Wallace, gelecek hafta Türkiye ile iletişime geçerek İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelikleriyle ilgili görüşmeler gerçekleştireceklerini dile getirdi. Norveç Oslo'da konuşan Bakan, İsveç ve Fİnlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusu konusunda Türkiye'nin endişelerine kulak vermenin çok önemli olduğunu kaydetti. Wallace, "Türkiye'nin endişelerini dinleyip anlamanın ve onları gidererek (İsveç ve Finlandiya'nın") üyeliğini destekleme yönünde bir tutum alması için çalışmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE TALEPLERİNİ BİLDİRMİŞTİ 

Türkiye, İsveç'ten terör örgütü üyelerinin iadesini istemiş ve ayrıca ülkenin teröre verdiği desteği çekmesini istemişti. Türkiye'ye gelen İsveç ve Finlandiya heyetlerine Ankara, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki eylemlerini delilleriyle birlikte sunmuştu. Aynı zamanda PKK'nın YPG'nin bir uzantısı olduğu söylenmişti. Daha önce de talepte bulunulan teröristlerin iadesi istenmişti. Sokaklarda terör örgütü bayraklarıyla gösteri yapılmasının ifade özgürlüğü olarak nitelendirilemeyeceği belirtilmişti. Bu süre içerisinde terör örgütü yandaşları parlamento önüne toplanarak Türkiye’ye silah yaptırımı uygulanmasını istemişti.  

TÜRKİYE GARANTÖR ÜLKE 

Wallace,  İngiltere’nin Türkiye'yi, Rusya’nın liman kenti Odesa'dan tahılların nakliyesi için  yapılacak herhangi bir anlaşmanın olası garantörü olarak gördüğünü açıkladı. 

 

Kaynak: Euro News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...