Tgrt Haber
08 Kasım 2021 19:27

Irak Başbakanı El-Kazımi’ye suikast girişiminin arkasında İran var iddiası

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi’ye yönelik dün düzenlenen başarısız suikast girişiminin arkasında İran’a yakın silahlı bir grubun olduğu iddia edildi.

Irak Başbakanı El-Kazımi’ye suikast girişiminin arkasında İran var iddiası
Irak,suikast,,girişimi,

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi’nin evine 3 silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırı düzenlendi. Düzenlenen saldırıda 2 SİHA düşürülürken 1 SİHA ise eve isabet etti. El-Kazımi, saldırıdan yara almadan kurtulurken suikast girişimi ülkede büyük yankı uyandırdı.

IRAK BASINI: İRAN YANLISI GRUP YAPTI

Irak basınında yer alan ve Irak güvenlik yetkililerine dayandırılan bir haberde, el-Kazımi’nin korunaklı Yeşil Bölge’deki evine düzenlenen saldırının İran yanlısı silahlı bir grup tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi. Suikast girişiminde kullanılan SİHA ve patlayıcının İran yapımı olduğu belirtilen haberde, söz konusu silahlı grubun adına ilişkin bilgi verilmedi.

“İRAN BUNU PLANLAMADI AMA ENGELLEMEDİ”

Saldırının ardından başkent Bağdat’ta güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarılırken isminin açıklanmaması koşuluyla konuşan iki bölge yetkilisi, İran’ın söz konusu saldırıdan haberdar olduğunu fakat Irak’ı saldırı hakkında uyarmayıp göz yumduğunu öne sürerek, "İran bunu planlamadı ama grubun bunu gerçekleştirmesini engellemedi" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...