Tgrt Haber
13 Nisan 2024 11:56 - Güncelleme : 13 Nisan 2024 12:15

İran-İsrail gerginliği had safhada... Savaş çanları çalarken ABD'den kritik temas

İran ve İsrail arasındaki gerginlik devam ederken ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, iki kritik görüşme gerçekleştirdi. Blinken, Ürdün ve Mısırlı mevkidaşları ile İran ve Gazze konularını masaya yatırdı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: tgrthaber.com
İran-İsrail gerginliği had safhada... Savaş çanları çalarken ABD'den kritik temas

Gazze Şeridi'ni abluka altına alıp büyük katliamlara imza atan işgalci İsrail ordusu, Suriye’nin başkenti Şam'daki İran Konsolosluğuna
1 Nisan'da hava saldırısı gerçekleştirmişti. Bombardımanda 2'si general 7 kişi hayatını kaybetmişti.

Saldırı sonrası İran lideri Ayetullah Ali Hamaney "Kötü rejim bir hata yaptı, cezalandırılmalı ve cezalandırılacak" ifadesini kullanarak yeni bir gerilimin fitilini ateşledi.

Konsolosluğa saldırı üzerine İran'ın misilleme yapacağı endişesi tüm dünyayı tedirgin etti. Yakın bir zamanda İran'ın İsrail'e saldıracağı iddiaları ortaya atılırken birçok ülkeden vatandaşlarına uyarı geldi. 

İran-İsrail gerginliği had safhada... Savaş çanları çalarken ABD'den kritik temas - 1. Resim

ABD'DEN İSRAİL'E TAM DESTEK

İsrail'deki ABD Büyükelçiliği bir güvenlik uyarısı yayınlayarak çalışanları ve aile üyelerini ülkenin merkezi bölgelerinin dışına seyahat etmemeleri konusunda uyardı. ABD’li yetkililer herhangi bir olası saldırıda İsrail’e tam destek vereceklerini belirtmişti.

İran-İsrail gerginliği had safhada... ABD'den kritik temas - 1. Resim

Dün de ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da gazetecilerin İran'ın İsrail'e saldırabileceği yönündeki soruyu cevapladı. Biden, saldırının her an olabileceği yönünde bilgi aldığını söyledi. 

BIDEN: İRAN BAŞARILI OLAMAYACAK

Biden, İran'ı İsrail'e saldırmaması konusunda uyararak, "Biz kendimizi İsrail'in savunmasına adadık. İsrail'i destekleyeceğiz. İsrail'in savunulmasına yardım edeceğiz ve İran başarılı olamayacak" ifadelerini kullandı.

İran-İsrail gerginliği had safhada... ABD'den kritik temas - 2. Resim

BLINKEN'DAN KRİTİK İKİ GÖRÜŞME

Bölgede gerginlik had safhadayken ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi ve Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Blinken, her iki mevkidaşıyla İran ve Gazze'de yaşanan krizi masaya yatırdı

İran-İsrail gerginliği had safhada... Savaş çanları çalarken ABD'den kritik temas - 4. Resim

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...