Tgrt Haber

İran'da kurallara uygun başörtüsü takmadığı için öldürülen kadının cenazesinde protesto

18 Eylül 2022 09:28 - Güncelleme : 18 Eylül 2022 09:57
iran,başörtüsü,cenaze

İran'da başörtüsünü kurallara uygun takmadığı için polis tarafından gözaltına alındıktan sonra şiddet gören Mehsa Emini, hastanede hayatını kaybetti. Emini'nin cenazesine yüzlerce kadın katıldı ve İran polisini protesto etmek amacıyla zorunlu olan başörtülerini çıkararak “Diktatöre Ölüm”, “Ahlak polisliğine son” sloganları attı.

İran'da geçtiğimiz günlerde ahlak polisleri başörtüsünü düzgün takmadığı iddiasıyla 22 yaşındaki Mehsa Emini'yi acımasızca dövdü. Polislerin vahşice şiddeti nedeniyle komalık olan genç kadın, hayat mücadelesini kaybetti.

İran'da kurallara uygun başörtüsü takmadığı için öldürülen kadının cenazesinde protesto

Hastaneye kaldırılan Mehsa Emini derhal yoğun bakıma alındı. Acı haber ise ilerleyen saatlerde geldi. Başörtüsünü düzgün takmadığı iddiasıyla dövülen kadın 22 yaşında hayatını kaybetti. 

''DİKTATÖRE ÖLÜM, AHLAK POLİSİNE SON''

Amini’nin ölümünün ardından Tahranlılar Amini’nin hayatını kaybettiği Tahran’daki hastane önünde toplanarak olaya tepki gösterdi. Tahran’ın farklı bölgelerinde gece boyu devam eden olaylarda bir grup İranlı ise rejim karşıtı sloganlar attı. Sosyal medya da paylaşılan görüntülerde “Diktatöre Ölüm”, “Ahlak polisliğine son” sloganları attı.

İran'da kurallara uygun başörtüsü takmadığı için öldürülen kadının cenazesinde protesto

CENAZEDE KADINLARDAN PROTESTO

Mehsa'nın ölümü, ülke ve dünya genelinde büyük yankı uyandırdı. Mehsa'nın memleketi olan Saghez'daki cenazeye katılan yüzlerce kadın, takmakta zorunlu oldukları başörtülerini çıkararak yaşananları protesto etti.

SORUŞTURMA AÇILACAK

Tahran Emniyet Müdürlüğünden Mahsa Amini’nin ölümüne ilişkin yapılan açıklamada, Amini’nin uygun olmayan başörtüsü nedeniyle gözaltına alındığı ve ardından karakolda hiçbir fiziki temas olmadan baygınlık geçirdiği ifade edildi. İran İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise Amini’nin ölümüne ilişkin soruşturma açılacağı duyuruldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...