Tgrt Haber
10 Nisan 2023 10:25 - Güncelleme : 10 Nisan 2023 10:54

İran'da kız öğrencileri zehirlemeye devam ediyorlar! Kimyasal gaz kullanıyorlar

İran'da Mahsa Amini protestolarının ardından kız çocuklarının kula gitmesini istemeyenler, çocukları zehirlemeye devam ediyor. Polis gözetimindeyken hayatını kaybeden Amini'nin memleketi Sakkız'da kız lisesine giden öğrenciler zehirlendi. Halk protesto için sokağa indi. Çocukların kimyasal gazla zehirlendikleri iddia edilirken en az 47 öğrencinin hastanelere kaldırıldığı, 20'yi aşkın çocuğun ise durumunun ağır olduğu belirtildi. 

İran'da kız öğrencileri zehirlemeye devam ediyorlar! Kimyasal gaz kullanıyorlar
iran,öğrenci,okul

İran'da geçtiğimiz yılın eylül ayında başörtüsünü kurallara uygun takmadığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve polis gözetimindeyken hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin memleketinde liseli kızlar, okula gittikleri için zehirlendi. Genç kızların kimyasal gazla zehirlendikleri iddia edildi. Sosyal medyada yayınlanan görüntülere göre, okula gelen veliler ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

Öğrencilerin zehirlenmesine sebep olan saldırıyı protesto eden Sakkızlılar, okulda asılı bulunan İran bayrağını indirdi, ülke lideri Ali Hamaney aleyhinde sloganlar attı.

ÖĞRENCİLERİN SAĞLIK DURUMU KRİTİK

Emniyet güçleri, okula geldi ve kalabalık arasında arbede çıktı. Sosyal medya paylaşımlarında okula gelen ambulansların yanı sıra velilerin kendi imkanlarıyla çocukları hastanelere götürdüğü görüldü. En az 47 öğrencinin hastanelere kaldırıldığı, 20'den fazlasının durumunun kritik olduğu öne sürüldü. Resmi makamlardan konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

İran'da kız öğrencileri zehirlemeye devam ediyorlar! Kimyasal gaz kullanıyorlar

İRAN'DAKİ OKULLARDA TOPLU ZEHİRLENME VAKALARI

İran'da 30 Kasım 2022'den bu yana genellikle kız öğrencilerin eğitim gördüğü okullarda toplu zehirlenme vakaları yaşanıyor. Şu ana kadar 238 okulda 5 binden fazla öğrenci zehirlendi.

Öğrencilerde solunum sıkıntısı, mide bulantısı, baş ağrısı ve uzuvlarda uyuşma gibi belirtiler görülüyor.

İran İçişleri Bakanlığı, 11 Mart'ta yaptığı yazılı açıklamada, Tahran, Kum, Zencan, Huzistan, Hemedan, Fars, Gilan, Batı Azerbaycan, Doğu Azerbaycan, Kürdistan ve Rezevi Horasan eyaletlerindeki okullarda toplu zehirlenme vakalarıyla bağlantılı oldukları şüphesiyle 100'den fazla kişinin gözaltına alındığını bildirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...