Tgrt Haber

İran'da korkunç olay! 16 idamı izlerken kalp krizinden ölen kadını astılar

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Daily Star
07 Eylül 2022 11:45 - Güncelleme : 07 Eylül 2022 12:07
İran'da korkunç olay! 16 idamı izlerken kalp krizinden ölen kadını astılar
İdam,İran,Zahra Esmaili

İran’da yaşanan korkunç bir olay dünya basınına yansıdı. Kocasını öldürmekten idam cezasına çarptırılan bir kadına kendisinden önce 16 kişinin idamı izletildi. O esnada kalp krizi geçiren ve hayatını kaybeden kadın yine de yetkililerce asıldı. 

İran’da kocasını öldürmekten suçlu bulunan Zahra Esmaili, kendisinden önce idam edilen 16 mahkumu izlerken ölümcül bir kalp krizi geçirdi. Kadın kalp krizinden ölmesine rağmen yine  de asıldı. Zahra Esmaili, 16 Temmuz 2017'de üst düzey bir İstihbarat Bakanlığı yetkilisi olan kocasını vurarak öldürdükten sonra idam cezasına çarptırıldı. Mahkemece yargılanan kadın ve iki çocuğu, kişi tarafından zulme maruz kaldığını iddia ettiler. O sırada odalarında uyuduklarını iddia eden çocukları da suç ortağı olarak tutuklandı. Kızı beş yıl hapis cezasına çarptırılırken oğlu aklanarak serbest bırakıldı.

İNSAN HAKLARI ÖRGÜTLERİNDEN TEPKİ

Zahra'nın ölümü, İran insan hakları örgütleri tarafından doğrulandı. Bir insan hakları grubu The Mirror'a verdiği açıklamada, olaydan birkaç gün sonra avukatı Omid Moradi, Zahra'nın asılmadan önce kalp krizi geçirdiğini iddia etti. Moradi, Zahra'nın kendisinden önce 16 adamın idam edildiğini gördükten sonra öldüğünü söyledi. Ancak gardiyanlar kalp krizinden meydana gelen ölümün yeterli olmadığı gerekçesiyle bu yüzden cesedi astılar ve kocasının annesi tabureyi altından tekmeledi.

YETKİLİLER İNKAR ETTİ

İranlı yetkililer, avukat Moradi'nin ölüm belgesine karalanmış olduğunu iddia ettiği kalp krizi sonucu öldüğünü gösteren belgeyi inkâr etti. The Mirror'a konuşan İran İK Direktörü Mahmood Amiry-Moghaddam, rejimin genel nüfusa korku aşılamak için idam fikrini nasıl kullandığını şu sözlerle açıkladı: “Aradıkları etki bu. Kurallarımıza uyun. Bu sizin başınıza da gelebilir.'

Kaynak: Daily Star
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...