Tgrt Haber

İran’da ‘Mahsa Emini’ protestoları: Savaşacağız, öleceğiz, İran'ı geri alacağız

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
23 Ekim 2022 10:37 - Güncelleme : 23 Ekim 2022 11:27
iran,protesto,mahsa emini

İran’da Mahsa Emini protestoları ülke genelinde sürüyor. Eylemciler ‘Savaşacağız, öleceğiz, İran'ı geri alacağız’ sloganı atarak protestolarına devam ederken polis ekipleri ise sert müdahalede bulundu. 

İran’da 13 Eylül’de ‘ahlak polisi’ olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından gözaltına alındıktan sonra fenalaşarak hayatını kaybeden  22 yaşındaki Mahsa Emini’nin ölümü ülkede infiale yol açtı. Birçok protestocunun hayatını kaybettiği  gösteriler kısa sürede ülke geneline yayıldı.  Sosyal medya üzerinden örgütlenen  göstericiler protestolarına devam etti.

SOKAKTA ATEŞLER YÜKSELDİ

Gündüz saatlerinde özellikle üniversitelerde devam eden gösteriler akşam saatleri itibarıyla şehirlerin sokak ve caddelerine yansıdı. Göstericiler araba lastiği ve çöp konteyneri yakarak yol tabelalarına söktü. Emniyet güçlerinin göz yaşartıcı gaz ve copla müdahale ettiği görüntülerde araç sürücüleri korna çalarak eylemlere destek verdi.

TEK SLOGANDA BİRLEŞTİLER

Ahvaz Ulusal Çelik Grubu çalışanlarının gözaltına alınan 250'den fazla işçinin bırakılması için yaptığı eylem çağrılarının ardından kent meydanına toplanan göstericiler "Savaşacağız, öleceğiz, İran'ı geri alacağız" sloganı atıp yönetime tepki gösterdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...