Tgrt Haber
04 Aralık 2021 21:16

İran'da nükleer tesis yakınlarında şiddetli patlama

İran'ın İsfahan kentindeki Natanz nükleer tesisi yakınlarında patlama olduğu bildirildi. Ancak patlamanın sebebinin, tesise muhtemel saldırı olasılığına karşı hava savunma sisteminin testi sırasında ateşlenen füzeden kaynaklandığı öğrenildi.

İran'da nükleer tesis yakınlarında şiddetli patlama
iran,nükleer,patlama

İran medyasında nükleer tesis yakınlarında şiddetli bir patlama meydana geldiği duyuruldu. Patlamanın sebebi açıklandığında ise korkulacak bir durum olmadığı ortaya çıktı.

PATLAMA TATBİKATTAN KAYNAKLANDI

İran'ın İsfahan kentindeki Natanz nükleer tesisi yakınında patlama oldu. İran devlet televizyonundaki habere göre; patlamanın meydana geldiği bölgenin hava savunmasından sorumlu komutanı, tesis yakınlarındaki füze sistemlerinden birinin muhtemel bir saldırıya hazır olup olmadığını test etmek için ateşlendiğini söyledi. İranlı komutan, kısa süreli tatbikatın bölgede konuşlandırılan askeri sistemleri değerlendirmek amacıyla tamamen güvenli bir ortamda icra edildiğini kaydetti.

İran medyasında, daha önce iki kez sabotaja uğrayan Natanz'daki uranyum zenginleştirme tesisi yakınlarında güçlü bir patlama olduğunu haberleri yer almıştı. Fars haber ajansı, yerel kaynaklara dayandırarak verdiği haberde, bir insansız hava aracının (İHA) imha edildiğini belirtirken, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyine bağlı Nournews ise olası bir saldırıya karşı koymak amacıyla füze denemesi yapıldığını aktarmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...