Tgrt Haber
05 Haziran 2023 09:57 - Güncelleme : 05 Haziran 2023 10:26

İran'daki zehir Afganistan'a sıçradı! 80 kız çocuğu okulda zehirlendi

İran'da kız çocuklarının okula gitmesini istemeyenlerin saçtığı zehir Afganistan'a sıçradı. Afganistan'ın kuzeyinde iki ilkokul hedef alındı, saldırılarda 80 kız çocuğu zehirlendi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Guardian
İran'daki zehir Afganistan'a sıçradı! 80 kız çocuğu okulda zehirlendi
afganistan,iran,öğrenci,zehir

Afganistan’ın kuzeyinde iki ilkokulun hedef alındığı saldırılarda neredeyse 80 kız çocuğu zehirlendi. The Guardian’da yer alan habere göre, Afganistan’ın kuzeyinden bir yerel eğitim görevlisi, iki okula saldırı düzenlendiğini, neredeyse 80 kız çocuğunun zehirlendiğini açıkladı. 

Saldırganın 'kişisel nefretiyle' hareket ettiğini söyleyen yetkili, daha fazla detay vermedi. Saldırganın, okullarda birine para vererek zehri soktuğu tahmin ediliyor.

Yetkili, “İki ilkokul da yan yana bulunuyor. Saldırgan birine zehri soktuktan sonra diğerine geçmiş. Bütün öğrenciler hastanede tedavi oldu ve şu an durumları iyi” dedi.

İran'daki zehir Afganistan'a sıçradı! 80 kız çocuğu okulda zehirlendi

İRAN'DA DA KIZ ÇOCUKLARI ZEHİRLENDİ

İran'ın başkenti Tahran'da geçtiğimiz yıl öğrencilerin çoğu mide bulantısı, kusma, bağ aşrısı ve nefes alma güçlüğü gibi şikayetlerle hastanelere kaldırıldı. Zehirlenme olduğu düşünülen hastalık ilk olarak Tahran'da rastlandı ardından da komşu şehirlere sıçradı. 

İran Eğitim Bakan Yardımcısı Younes Panahi, konuya ilişkin açıklamada, bazı aşırılık yanlılarının okulların kapatılmasını istediği için öğrencileri kasten zehirlemiş olabileceğini söyledi. Panahi'ye göre öğrenciler muhtemelen "kimyasal bileşikler" kullanılarak zehirlendi. Panahi, düzenlediği basın toplantısında, "Bazı kişilerin başta kız okulları olmak üzere tüm okulların kapatılmasını istediğini saptadık" diye konuştu:

''Öğrencileri zehirlemek için kullanılan kimyasal bileşiklerin savaş kimyasalları olmadığı, zehirlenen öğrencilerin ileri tedaviye ihtiyaç duymadığı ve kullanılan maddelerin büyük bir yüzdesinin tedavi edilebilir olduğu tespit edildi.''

 

Kaynak: The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...