Tgrt Haber
24 Aralık 2014 17:08

İran'dan Suudi Arabistan'a ağır eleştiri

İran Adalet Bakanı Mustafa Pur Muhammedi, petrol fiyatlarının düşüşüne tepki göstererek Suudi Arabistan yönetimine ağır suçlamalarda bulundu.

İran'dan Suudi Arabistan'a ağır eleştiri
iran, suudi arabistan, eleştiri,

Katıldığı bir toplantıda petrol fiyatlarının düşüşünü değerlendiren Pur Muhammedi, Suudi Arabistan’ın izlediği yolun, İslam ülkelerinin petrol gelirlerinin yağmalanmasına neden olduğunu öne sürdü. İranlı bakan, "Bu, Suudi Arabistan’ın katlandığı bir aşağılık ve sefilliktir" diye konuştu. "ABD ve İran düşmanlarına" seslendiğini belirten Pur Muhammedi, "Sizler el ele verip bir taraftan petrol fiyatlarını düşürüp diğer taraftan siyasi ve psikolojik baskılarla İran halkının iradesini düşürmek istiyorsunuz. Halbuki İran halkı daha önce bundan ağır baskılara maruz kaldı ancak yılmadı" dedi.

İran’ın ekonomik olarak sıkıntıda olduğunu itiraf eden Pur Muhammedi, "Fakat düşman geri adım atmayacağımızı bilmeli" ifadesini kullandı. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, daha önce yaptığı açıklamada petrol fiyatlarındaki düşüşü Müslümanlara karşı bir komplo olarak değerlendirmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...