Tgrt Haber
06 Nisan 2022 11:29 - Güncelleme : 06 Nisan 2022 12:07

İrpin ve Buça'dan dehşet görüntüler: Cesetler mayınlar roketler...

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları devam ederken en şiddetli çatışmaların yaşandığı İrpin ve Buça şehirlerinin sokaklarında çok sayıda patlamamış roket ve mayınlar bulundu.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 42. günde de devam ederken Ukrayna'nın İrpin ve Buça şehirlerinden korkunç görüntüler geldi. En şiddetli çatışmaların yaşandığı, Rus ordusunun sivil katliam yaptığı şehirlerden Rus askerleri çekildi ama geriye her an patlamaya hazır mühimmatlar kaldı. 

İrpin ve Bucha’da mermilerin ve bombaların hedefi olmayan çok az sayıda ev bulunurken, yollar patlamış tank ve zırhlı araçlarla dolu. Sokaklarda sivillerin yanmış bedenleri bulunuyor, mayınlar nedeniyle cansız bedenler sokaklardan kaldırılamıyor. Çatışmalar sırasında atılan ancak patlamamış birçok roket ve mühimmat da sokaklarda bulunuyor.

İrpin ve Buça'dan dehşet görüntüler: Cesetler mayınlar roketler...

MÜHİMMAT ARAMA ÇALIŞMALARI

Çatışmalar esnasında sokaklara döşenen mayınlar da sokakların birçok noktasında yer alıyor. Hayalet şehre dönen İrpin ve Bucha’da Ukrayna güçlerinin mühimmat arama çalışmaları ise devam ediyor.

İrpin ve Buça'dan dehşet görüntüler: Cesetler mayınlar roketler...

TÜRKİYE'DEN SİVİL KATLİAMA TEPKİ

Türkiye Dışişleri Bakanlığı da katliam görüntüleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Sivillerin hedef alınmasının kabul edilemeyeceği belirtilen açıklamada "katliam görüntüleri dehşet verici ve insanlık adına üzücüdür" ifadeleri kullanıldı. Ayrıca, "konunun bağımsız bir soruşturmaya tabi tutularak sorumluların tespit edilmesi ve hesap vermelerinin sağlanması temel beklentimizdir" denildi.

İrpin ve Buça'dan dehşet görüntüler: Cesetler mayınlar roketler...

''KATLİAM GÖRÜNTÜLERİ DEHŞET VERİCİ''

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı bir açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

''Kiev yakınlarındaki Buça ve İrpin dahil çeşitli bölgelerden basına yansıyan katliam görüntüleri dehşet verici ve insanlık adına üzücüdür. Ukrayna halkının acısını paylaşıyoruz.''

''Masum sivillerin hedef alınması asla kabul edilemez. Konunun bağımsız bir soruşturmaya tabi tutularak sorumluların tespit edilmesi ve hesap vermelerinin sağlanması temel beklentimizdir.''

''Türkiye, insanlık adına utanç verici bu tür sahnelerin son bulması ve bir an önce barışın sağlanması için çalışmaya devam edecektir.''

İrpin ve Buça'dan dehşet görüntüler: Cesetler mayınlar roketler...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...