Tgrt Haber
24 Ağustos 2021 14:18

İspanya Kabil'deki vatandaşlarının kırmızı veya sarı eşarp takmasını istedi

İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles, Kabil'deki vatandaşlarının kırmızı veya sarı eşarp takmalarını istedi.

İspanya Kabil'deki vatandaşlarının kırmızı veya sarı eşarp takmasını istedi
ispanya,kabil havalimanı,afganistan,taliban

Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinin ardından Kabil Havalimanı'nda büyük bir kaos meydana geldi. Ülkeden kaçmak isteyenler havalimanında izdihama neden olurken birçok ülke vatandaşlarını tahliye etmek için harekete geçti. İspanya ise tahliyelerin günden güne daha da zorlaştığını ifade etti. İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles, Afganistan'daki durumu 'çok dramatik' olarak nitelendirdi.

İspanya Kabil'deki vatandaşlarının kırmızı veya sarı eşarp takmasını istedi

TAHLİYELERİN SON TARİHİ UZATILABİLİR

İspanya Savunma Bakanı Robles, İspanyol radyosu Cadena Ser'e yaptığı açıklamada 31 Ağustos olarak belirlenen Afganistan'daki tahliyelerin son tarihinin uzatılabileceğini de söyleyerek şunları ifade etti:

 "Afganistan'daki durum her geçen gün daha kötü çünkü Taliban her gün daha saldırgan olmaya başladı. Kurşunlar sıkılıyor ve çok belirgin bir şiddet durumu var. Havaalanına yakın olmayanlar başta olmak üzere tahliye edilemeyecek çok kişi var.''

''KIRMIZI VEYA SARI EŞARP TAKIN''

''Havaalanındaki durum çok karışık ve sinir bozucu. Bu nedenle İspanya ile iş birliği yapanların kırmızı ve sarı bir eşarp ya da başörtüsü takmaları ve kalabalığın arasından teşhis edebilmeleri için askerlere (İspanya) diye bağırmaları isteniyor. Bunlara yardım için İspanya sonuna kadar orada olacaktır."

Robles, Afgan kamuoyunda önemli rolleri bulunan, aktivist veya gazeteci kadınlar ile çocukların da tahliyelerde öncelikli olacağını vurguladı.

İspanya Kabil'deki vatandaşlarının kırmızı veya sarı eşarp takmasını istedi

İspanyol Savunma Bakanı, AB ve ABD ile iş birliğinde Afgan mültecilerin geçici toplanma merkezi olarak kurulan Madrid'deki Torrejon de Ardoz askeri üssünde bugün gelecek iki uçakla toplam mülteci sayısının 420'ye çıkacağını açıkladı.

Diğer yandan Robles, Afganistan'daki İspanyol askerlerinin bu ülkeden ayrılmaları ile ilgili tarihin ABD'nin Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın kontrolünü bırakacağı zamana göre belli olacağını bildirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...