Tgrt Haber
11 May 2022 09:05 - Güncelleme : 11 May 2022 16:01

İsrail askerleri Al-Jazeera muhabirini başından vurarak öldürdü!

İsrail işgali altındaki Batı Şeria'nın Cenin mülteci kampında Al-Jazeera televizyon kanalının kadın muhabiri Şirin Ebu Akile, İsrail askerleri tarafından açılan ateşle hayatını kaybetti.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı

Al-Jazeera televizyon kanalının kadın muhabiri Şirin Ebu Akile, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin mülteci kampında İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.

İsrail askerleri  Al-Jazeera muhabirini başından vurarak öldürdü!

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, muhabir Şirin Ebu Akile, İsrail askerleri tarafından gerçek mermiyle açılan ateş sonucu başından ağır yaralandıktan sonra yaşamını yitirdi.

İsrail askerleri  Al-Jazeera muhabirini başından vurarak öldürdü!

Şirin Ebu Akile, İsrail ordusunun Cenin kampına düzenlediği baskını takip ediyordu.

İsrail askerleri  Al-Jazeera muhabirini başından vurarak öldürdü!

''İSRAİL'İ SORUMLU TUTUYORUZ''

Katar merkezli Aljazeera kanalı, çalışanı Şirin Ebu Akile'nin işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu öldürülmesinden İsrail hükümetini sorumlu tuttuklarını açıkladı.

Kanal, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "İsrail işgal güçleri, muhabirimiz Şirin Ebu Akile'ye soğukkanlılıkla, uluslararası yasaları ve normları ihlal ederek ve önceden tasarlanmış bir cinayetle suikast düzenledi." ifadelerine yer verdi.

Deneyimli gazeteci Akile'nin, "kimliğini açıkça gösteren bir basın yeleği giydiği sırada doğrudan kendisini hedef alan gerçek mermilerle" öldürüldüğüne dikkat çekilen açıklamada, "Basının görevini gerçekleştirmesini engellemeyi amaçlayan bu menfur suçu kınıyor ve meslektaşımızın öldürülmesinden İsrail hükümetini sorumlu tutuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

''ULUSLARARASI TOPLUMU HESAP SORMAYA ÇAĞIRIYORUZ''

Olayın takipçisi olacağını vurgulayan Aljazeera, açıklamasına şöyle devam etti:

"Uluslararası toplumu, İsrail işgal güçlerini, Şirin Ebu Akile'yi kasıtlı olarak hedef aldığı ve öldürdüğü için kınamaya ve hesap sormaya çağırıyoruz.

Ne kadar suçlarını örtbas etmeye ve adaletten kaçmaya çalışsalar da hukuki yollardan hesap sorulması için faillerin peşini bırakmayacağımızı taahhüt ediyoruz."

''ÖLDÜRÜCÜ KURŞUNLA VURULMUŞ''

Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Nablus kentindeki Necah Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Adlı Tıp Enstitüsü Müdürü Reyyan el-Ali, Ebu Akile'nin cesedi üzerinde yapılan otopsinin ardından bir basın toplantısı düzenledi.

Ebu Akile'nin kafasındaki yaranın büyüklüğüne işaret eden Ali, "Geniş bir yara oluşmuş. Kafatasında ve beyninde tam bir dağılma olmuş durumda. Ebu Akile öldürücü bir kurşunla vurulmuş. Deforme olmuş kurşun da laboratuvarda incelenmek üzere muhafaza ediliyor." dedi.

''BİR METREDEN UZAK MESAFEDEN VURULMUŞ''

Filistinli gazetecinin kafasından vurulmuş olması hasebiyle otopsi çalışmasının ilk aşamasını kafa bölgesinde yaptıklarını aktaran Ali, ikinci aşama olan vücudun diğer bölgelerinde de otopsi yapacaklarını belirtti.

Ebu Akile'nin ölüm sebebini öğrenmek ve cinayetin sorumlularına ilişkin kanıt için otopsi işleminin başsavcılıktan gelen talimatlar doğrultusunda gerçekleştirildiğini dile getiren Ali, şunları kaydetti:

"Ebu Akile'ye isabet eden kurşun bir metreden uzak mesafeden sıkılmış. Kurşunun bir metreden yakın mesafeden olduğuna dair herhangi bir kanıt yok. Kurşunun türüne dair bilgiler ise adli laboratuvardan sonraya bırakıldı. Kullanılan silah ise yüksek hıza sahip."

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...