Tgrt Haber
08 May 2022 11:30 - Güncelleme : 08 May 2022 11:41

İsrail gazetesinden skandal hareket! Taliban haberinde Türk bayrağını kullandılar

İsrail basınından Jerusalem Post gazetesi, Taliban'ın burka kararını duyurduğu haberinde ‘Türk bayraklı’ bir fotoğraf kullandı. Türkiye’ye karşı algı operasyonu yapmaya çalışan İsrail basınına tepkiler çığ gibi yükseldi.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
İsrail gazetesinden skandal hareket! Taliban haberinde Türk bayrağını kullandılar

ABD’nin Afganistan’dan tamamen çekilmesi ile birlikte ülkede kontrolü ele geçiren Taliban ülkedeki kadınlara yönelik yeni bir karar aldı. Yayımladıkları kararname ile Afgan kadınların yeniden yüzlerini örtmesi gerektiğine hükmedilirken İsrail basını Türkiye’ye karşı algı operasyonuna girişti.

İSRAİL BASININDAN TEPKİ TOPLAYAN FOTOĞRAF

Gelişmeyi "Taliban dini lideri, kadınlara toplum içinde burka giymelerini emretti" başlığıyla aktaran İsrail basınından Jerusalem Post gazetesi yapmaya çalıştığı algı operasyonu bir kez daha gün yüzüne çıktı. Kararın Türkiye ile ilgili olmamasına rağmen, Taliban haberinin fotoğrafında Türk bayrağı ayrıntısı göze çarptı.

ALGI OPERASYONUNA BAŞVURDULAR

Gelişme aktarılırken, Türk bayrağı ayrıntısının kullanılması, "Uluslararası basın, yine Türkiye'ye karşı algı operasyonu yapıyor." şeklinde yorumlara neden oldu. Öte yandan aynı haberde, ABD ve diğer ülkelerin, Taliban'ın ağustos ayında yönetimi ele geçirmesi sonrası Afganistan'a kalkınma yardımını kestiği ve bu ülkenin bankacılık sistemine sert yaptırımlar uyguladığına yer verildi.

İsrail gazetesinden skandal hareket! Taliban haberinde Türk bayrağını kullandılar

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...