Tgrt Haber

İsrail, Filistin Kızılay merkezini vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
02 Ocak 2024 18:21 - Güncelleme : 02 Ocak 2024 18:22
İsrail ordusu,Gazze,,Hamas,Savaş

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde Filistin Kızılayı'nın merkezini bombardımana tuttu. Saldırı sonucu 1'i bebek olmak üzere 5 kişi hayatını kaybederken 3 kişi de yaralandı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne ayrım gözetmeksizin gerçekleştirdiği saldırılar 88. gününde de tüm şiddetiyle sürüyor. İsrail ordusu bu sefer de Filistin Kızılay merkezini hedef aldı.

Yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Kızılay'ın Han Yunus’taki merkezini bugün 2 kez hedef aldığı duyuruldu. Savaş nedeniyle yerinden olan Filistinlilerin kaldığı binaya gerçekleştirilen saldırıda aralarında 1 bebeğin de bulunduğu 5 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin yaralandığı aktarıldı.

İsrail ordusunun ayrıca Kızılay çevresi ve El-Emel Hastanesi çevresini de hedef aldığı vurgulandı.

“TÜM BÖLGEYİ YOK EDECEK”

Öte yandan Filistin yönetimi, İsrail'in Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da devam eden saldırılarının tüm bölgeyi yok edeceğini belirtti. Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'nde Filistin halkının devam eden bir soykırıma savaşına maruz kaldığını vurguladı.

Gazze'de 22 binden fazla kişinin öldürüldüğünü, on binlerce kişinin yaralandığını ifade eden Ebu Rudeyne, İsrail güçlerinin Batı Şeria'da da gün aşırı Filistinlileri öldürdüğüne dikkati çekti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...